Великобритания продаде част от историята си

17428
Великобритания продаде част от историята си

Историческата сграда на британското Министерство на отбраната бе продадена на индийски милиардери, предаде БГНЕС. Цената не се уточнява, но по-рано се появяваше информацията, че сградата се предлага за продан за около 100 млн. паунда (157 млн долара).

Сградата, където по време на Втората световна война британският премиер Уинстън Чърчил е планирал военните операции на Великобритания, ще бъде преобразувана в жилищен комплекс. В нея ще има разкошен хотел и елитни апартаменти.

Купувач е промишлено-финансовия конгломерат "Хиндуджа груп" (Hinduja Group) в партньорство с испанската строителна компания Obrascon Huarte Lain Desarrollos. Собственици на Hinduja Group са индийските братя бизнесмени от Индия Шри и Гохи Хиндуджа, обявени тази година за най-богатите хора във Великобритания.

Сградата се намира на улица "Уайтхол", в същия район се намират най-важните правителствени учреждения, включително правителството и личната резиденция на британския премиер.

Оланд изтъкна приноса на Червената армия за разгрома на Фашистка Германия

Френският президент Франсоа Оланд поздрави "куража на Червената армия" и "решителния принос на народите от някогашния Съветски съюз" ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com