Viasat History с три документални филма за Втората световна и Студената война през ноември

5482
Viasat History с три документални филма за Втората световна и Студената война през ноември
Снимка: Viasat History

Този ноември Viasat History показва трио впечатляващи документални филми, които дават перспектива върху едни от най-важните събития от 20-ти век.

- „Военни заводи“ - неразказаната история на Втората световна война - дебютира на 4 ноември в 22:00 часа.

- „Обратно броене: Издигането и падането на Берлинската стена“ е с премиера на 9 ноември, събота, в 22:00 часа.

- „Денят, в който Кенеди умря“ е с късно праймтайм излъчване от 22:55 на 22 септември, петък, в рамките на месечната рубрика „Дните, които промениха света“.

На 4 ноември, понеделник, е премиерата на „Военни заводи“, който ще се излъчва всеки делничен ден от 22:00 и ще промени представата ви за Втората световна война. Това е история на военно-временното производство – истинската история за това как е спечелена и изгубена войната.

Поредицата се фокусира върху много теми, но основните от тях са „Немската авиационна индустрия“, която само за няколко години успява да създаде най-големите и страховити военно въздушни сили, виждани в света. Вижте как те стават доминиращи в небесата над Европа, а след това претърпяват крах.

Във фокус са и „Американските кораби на свободата“, Форд модел Т на океана. В момента, когато корабостроителниците се надпреварват да увеличават производствения си капацитет, една от тях успява да построи кораб за изумителните 4 дни и 15 часа. Ще видите как Хенри Джей Кайзер, човек, отпаднал от училище, без образование, все пак успява да стане един от най-влиятелните хора във военноморската история. Тази невероятна поредица е нещо повече от история на военно-временното производство... Тя е неразказаната тайна история на Втората световна война.

Втори в триото документални заглавия е „Обратно броене: Издигането и падането на Берлинската стена“ с премиера в събота, 9 ноември, от 22:00. Филмът в две части отбелязва 30-годишнината от падането на Берлинската стена – стената, която разделя Германия, разкъсва семейства и унищожава съдби. Всеки, опитал да премине от другата страна, е рискувал живота си.

Ставаме свидетели на изграждането и падането на Стената, пречупени през призмата на преживяванията на участниците в поредицата. Историци и експерти коментират събитията. Дневници и писма на очевидци разкриват личната им перспектива, невероятните обрати и силните емоции.

И двете събития изненадват хората и изглежда, че се случват едва ли не за една нощ, разбираме от фотографа Дитмар Риман, който решава да изостави всичко чак през септември 1989 г. и да напусне ГДР с надежда за по-хубав живот на запад. Документалната поредица от две части добавя към преживяната история най-важните събития, довели до тези два ключови момента във времето, представяйки нова и различна гледна точка към историята на Студената война.

„Денят, в който Кенеди умря“ е с първо късно прайм тайм излъчване в 22:55 часа на 22 ноември, петък. Заснето на места като Далас и Вашингтон, "Денят, в който Кенеди умря" е ексклузивно издание за убийството на Джон Кенеди. Свидетели споделят информация от първа ръка за последните часове на американския президент, довели до ненавременната му смърт. От журналиста, прекарал целия ден със семейството на Кенеди, до медицинската сестра, проверила признаците му на живот в болницата, документалната поредица представя ексклузивни интервюта и редки, въздействащи архивни кадри, които хвърлят нова светлина върху трагичните събития през съдбовния ден на 1963 г.

„Денят, в който Кенеди умря“ е част от рубриката на Viasat History „Дните, които промениха света“, която ще се излъчва всяка делнична вечер, започвайки на 11 ноември, понеделник. Какво обсъждат Николай и Александра в личната си кореспонденция? На кого принадлежи порфейл от кожа на алигатор, открит в развалините на "Титаник"? Какво се случва в последните 24 часа, преди Кенеди да бъде трагично убит? Какво занимава хората на изток и запад в нощта на падането на Берлинската стена? Открийте отговорите на тези въпроси през ноември по Viasat History.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com