Видове целулит и как да го лекуваме

4539
Видове целулит и как да го лекуваме
Снимка: iStock

Целулитът засяга много повече жените, отколкото мъжете. Външният му вид е различен от човек на човек. Различните видове целулит се развиват в различни части на тялото. Това е така, защото възпалението в клетъчната тъкан се развива бавно и засяга различни области. Правилното определяне на този вид различие е много важно за ефективните методи на лечение. Преди да започнете каквото и да е лечение е добре да направите консултация с лекар. В тази статия ще ви представим различните видове целулит и най-ефективните лечения.

- Едематозен целулит

Отокът може да доведе до целулит, възпаление на кожата, причинено от излишната течност в тъканта под нея. Едематозният целулит засяга предимно жени на 20-те и 30-те години. Причинява се от лоша циркулация и прекомерно задържане на течности, което го прави една от най-трудните форми на целулит за лечение. Обикновено са засегнати долните крайници - по-специално прасците, коленете и бедрата. Едематозният целулит кара кожата да стане пореста, червеникава и да загуби формата си. Също така може да се получи и подуване на краката, това кара вените да изглеждат изпъкнали. Хората, които страдат от този вид целулит, също могат да изпитат болка, ако кожата им бъде докосната или след като седят няколко часа.

Лечение:

Лечението на едематозен целулит включва намаляване на задържането на течности и подобряване на лошото кръвообращение. Един от начините да направите това е да редувате топъл и студен душ. Това стимулира лимфния дренаж и кръвообращението, намалявайки подуването на краката. Добавянето на венотропна добавка към диетата на базата на гинко билоба е алтернатива на по-агресивните локални лечения при лечение на напреднали случаи на едематозен целулит.

5 симптома за появата на целулит

- Отпуснат целулит

Отпуснатия целулит се среща по-често при жените на възраст между 30 и 40 години и обикновено е придружен от увисване на кожата. Кожата е мека с вълнообразен, подобен на желе вид. Отпуснатият целулит се появява главно в области, където се натрупват мазнини, като ръце, бедра, корем, седалище и крака. Увеличава се с възрастта или наддаването на тегло и се влошава, когато мускулната маса е ниска. С лечението могат да се постигнат добри резултати. Това е така, защото увисналият целулит има тенденция да става по-малко забележим, когато следвате редовна диета и режим на упражнения.

Лечение:

Важно е да следвате диета, характеризираща се с повишен прием на протеини и да я свържете с физическа активност, насочена към изграждане на мускулна маса. За увеличаване на ползите се препоръчва използването на възстановяващ крем със стягащ ефект, съчетан със стимулиращ масаж. Прилагането на редуциращи кремове заедно със стягащи масажи значително увеличава подвижността на мазнините и поддържащите влакна на кожата.

Как да се отървем от целулита

- Компактен целулит

Той съществува в компактни области на тялото, като например стомаха. Компактният целулит често се появява по време на юношеството и може да продължи цял живот, ако не се лекува. Известно още като портокалова кожа, това състояние кара кожата да изглежда неравна и с ясно изразени трапчинки по бедрата, глутеусите и ханша. Когато е засегната от компактен целулит, кожата става твърда на допир и нежна; може да стане изключително болезнено при допир. Ранното лечение на нервно задушаване, причинено от мазнини, е от решаващо значение за ефективното премахване на целулита.

Лечение:

Мезотерапията е лечение, при което се инжектират активни съставки в мезодермата (вътрешния слой на кожата). Те започват от основата на проблема и дават най-добри резултати. Козметика и грим за кожа с липолитични свойства също са ефективни срещу целулита два пъти на ден.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...