Вижте топ 6 на най добрите филми за адвокати

15735
Вижте топ 6 на най добрите филми за адвокати
Снимка: WarnerBros

Филмите за адвокати са популярни още от времето, когато киното е било черно-бяло, а актьорите бяха ценени не заради „холивудския външен вид“, а заради драматичния талант. Именно филмите за адвокати направиха тази професия толкова популярна. Кой не иска да решава човешката съдба? Един вид рицар без страх, готов на подвизи за своя клиент?

Но да се върнем към нашата реалност. Как да изберем най-добрите филми за адвокати? По какви критерии? Тук не може да има консенсус. Някой харесва действието, някой се интересува от умен сюжет.

Адвокат на дявола

„Адвокатът на дявола“ с рейтинг 8,2 от KinoPoisk и 7,5 от IMDb може спокойно да му се припиш, че е съвременна класика за адвокати. Разбира се, има и по-стари филми, но не много могат да се похвалят, че са ги гледали.

Лъжльото

"Лъжльото" с ненадминатия Джим Кери, беше оценен от публиката KinoPoisk 7.7 IMDb 6.9. Тази невероятна комедия е за това какво може да се случи с адвокат, който започне да казва само истината.

Съдбата на успешния адвокат и непоправим лъжец Флетчър Рийд, който губи семейството си поради навика си да лъже. Кариерата му е заложена на карта, а другите не винаги обичат да чуват истината за себе си.

Няколко добри момчета

Няколко добри момчета също получи висока оценка от KinoPoisk 7.8 IMDb 7.7. , а такива оценка се очаква, защото Том Круз е в главната роля. Издържан в класическия жанр, той не по-малко държи публиката в постоянно напрежение. Това е истинска съдебна драма, в която съдбата на хората се решава в съдебната зала и продължават най-мръсните трикове.

Адвокатът с линкълна

С участието на очарователния и многостранен Матю Макконъхи, Адвокатът с линкълна спечели сърцата на зрителите, като спечели 7,7 на KinoPoisk и 7,3 на IMDb. Успешният и модерен адвокат Мики Холър попада в капан, поставен му от клиент.

Закони на привличането

„Закони на привличането“ с Пиърс Броснан и Джулиан Мур е лека романтична комедия, която въпреки това е изпълнена с дълбок смисъл. Двама успешни бракоразводни адвокати, Даниел и Одри, често трябва да се противопоставят на съвестта си, защото по правило са заложени много пари. Освен това те често се оказват противници в съдебната зала, защитавайки различни страни в конфликта. Точно такава професионална кавга и честите срещи в крайна сметка водят до непредвидими резултати - те се оказват на мястото на своите директори.

Фирмата

Фирмата е друг филм с Том Круз, оценено с 7,2 от KinoPoisk и 6,8 от IMDb. Този филм е класика, където има вечни въпроси за отговорност и съвест.

Млад мъж завършил Харвард получава работа в известна адвокатска кантора. Очаква го брилянтна кариера, но в компанията започват да се случват странни неща. Смъртта на няколко колеги принуждава Мич да търси по-дълбоко. И това, което открива, застрашава не само неговото благополучие, но и живота му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com