Вижте за какво можем да ползваме старата храна

30449
Вижте за какво можем да ползваме старата храна

Храната, както знаете, е жизнено необходима за човешкия организъм. Именно нуждата от нея ни кара понякога да купуваме доста повече, отколкото консумираме.

Много често, когато продуктите започнат да се развалят, първата ни реакция е да ги извърлим. В други случаи решаваме, че ще сготвим нещо от всички тях, но разбира се, това невинаги се получава.

Подготвили сме ви няколко полезни съвета как може да използвате хранителните продукти, вместо да ги изхвърляте.

Плодове

Преди да изхвърлите обелката от банана си, може да я използвате, като почистите металните и кожените повърхности с нея. Разтъркайте обелката с вътрешната страна, след което полирайте със сух парцал.

Меката част на банана е също много подходяща за премахване на бръчките. Нанесете банан върху проблемните места, останете така известно време, след това измийте и вашите бръчки ще изчезнат.

Лимоните пък действат много добре на лицето и косата. Ако имате белези от акне, нанесете върху тях свеж лимонов сок и прекарайте така нощта. Сутринта ще забележите видима разлика.

Ако пък разполагате с вече одъртели ябълки и недостатъчно узрели домати, нарежете ябълките на резени и ги увийте във вестник заедно с доматите, които ще узреят доста по-бързо.

Зеленчуци

Картофите действат по същия начин за торбичките под очите, както и краставицата която ползвате, когато посещавате спа.

Чесънът премахва с лекота всякакви видове трънчета и трески, забили се в кожата. Натърквате проблемното място с чесън и нежеланото трънче изскача мигновено.

Сосове и подправки

Ако страдате от настинка, на помощ идва "Нейно Величество" горчицата. Нанесете я върху кръста си и разтривайте за известно време, след което го увийте във влажна кърпа. За минимално време ще се почувствате много по-добре.

Имате проблем с махането на заседнал пръстен или гривна? Няма проблеми. Намажете с масло мястото около бижуто и след броени секунди то ще се свлече от ръката ви.

Високо калоричната майонеза в хладилника ви, която се стараете да не ядете, тъй като ще ви срине диетата, е перфектна за премахване на пастели от стената. Следващия път, когато децата ви я изрисуват, не се притеснявайте. Посипете малко майонеза върху пастела и след това избършете.

Зехтинът пък е изключително подходящ продукт за кожата, подобно на коензима Q10.

Когато се случи кучето или котката ви да се прибере с бълхи, солта е вашият продукт. Посипете ъглите и первазите със сол, оставете да поседи така известно време, след което минете с прахосмукачка. Солта дехидратира бълхите и ги убива. Уверете се обаче, че сте изхвърлили торбичката на прахосмукачката веднага, тъй като има вероятност живите все още бълхи да плъзнат отново.

Напитки

Всеки знае за номера с изчистването на тъмни петна от килима, използвайки сода бикарбонат. Но знаете ли, че тя също помага за изчистване на урината на домашния ви любимец?

Бирата пък е перфектен освежител за коса. Ако нямате в наличност лимони, пробвайте да потопите косата си в бира, преди да излезете. Естествено не забравяйте да я измиете след това.

Изцапали сте си дрехата с мастило? Млякото успешно ще се справи с предизвикателството да го отстрани. Единственото, което трябва да направите е просто да посипете няколко капки мляко върху зацапаното място и да гледате как изчезва.

Както виждате, има много начини да използвате разумно дори остаряващата храна. Така че следващия път, когато сте готови да изхвърлите даден продукт, припомнете си за тези съвети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...