ВКУСНА И ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА: Разберете каква е разликата между мюсли и гранола

15087
ВКУСНА И ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА: Разберете каква е разликата между мюсли и гранола
Снимка: Pexels

Що се отнася до закуската, повечето от нас предпочитат закуска, която е достатъчно здравословна, за да започне сутринта по добър начин. Когато говорим за здравословни закуски, две неща, които винаги са начело в списъка, са мюсли и гранола. Мюслито и гранолата са не само вкусни, но и здравословни и са доста популярни по целия свят. Независимо дали с мляко, кисело мляко или просто като закуска тези два хранителни продукта никога не ни разочароват.

Но знаете ли, че въпреки че си приличат, тези храни са напълно различни един от друг? Да, ако сте някой, който смята, че тези хранителни продукти са сходни, прочетете по -долу, за да разберете основната разлика между двете. Също така ще откриете кое да изберете според тяхната хранителна стойност.

Разлика между мюсли и гранола

Мюслито и гранолата се приготвят със зърна, ядки, семена и сушени плодове. Мюслито е непечено, докато гранолата се пече заедно с подсладител и масло, за да се свържат съставките.

Факти за мюслито

Мюслито е по -популярно в Европа и традиционно се прави с овесени ядки и микс от ядки, семена и сушени плодове. Тъй като не е изпечен, няма нужда от добавяне на подсладители или масла за свързване на съставките заедно. Можете да ядете мюсли с ябълков или портокалов сок и мляко.

Може да се приготви и в мляко и да се консумира като каша. Мюслито е използвано за първи път за болнични пациенти, тъй като е здравословна и лесна за закуска храна. Богато на антиоксиданти, мюслито помага за насърчаване на здравословен начин на живот.

Факти за гранола

Гранолата обикновено се разбърква или поръсва с кисело мляко или се сервира като студена зърнена закуска в купа с мляко. Освен това е достатъчно сладка, че може да се яде и просто така.

Гранолата стана популярна от средата на 1800-те години и беше наречена "гранула", известна като здравословна храна, съдържаща брашно грахам. Тъй като гранолата е богат източник на въглехидрати, тя осигурява на любителите на фитнес и бегачите доза от така необходимата им енергия.

Гранола или мюсли, кое е по -здравословно?

И двата варианта за закуска са добри, но гранолата е пълна с добавени захари, сушени плодове и масло, което я прави малко по-калорична. Докато мюслито е сурово, то често има по -малко добавени захари и масла, което го прави по -здравословен вариант.

Следователно сутрешната купа мюсли може да се окаже енергична и по -задоволителна закуска в сравнение с гранолата за тези, които се опитват да намалят калориите и да регулират консумацията на захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...