Влюбени напуснаха работа, за да построят стъклена къща за $500

84602

27-годишният фотограф Ник Олсън и 23-годишният моден дизайнер Лила Хорвиц са лудо влюбени и осъществяват лудите си мечти. Двамата напуснали работа, за да изградят и да заживеят в къща, направена от рециклирани прозорци.

Техният уникален стъклен дом е скрит сред зелени дървета в красивите планини на Западна Вирджиния. На това място била и първата им среща.

Смеещите се статуи на будистки храм в Киото

На снимките виждате част от 1200-те каменни фигури, които се помещават в будисткия храм Отаги Ненбитжцу в Киото, Япония. Те представляв...

За да направят своя мечтан дом и да гледат залеза над планините, двамата решили да изградят цялата фасада само от прозорци. По този начин те ще се наслаждават на много естествена светлина, което намалява нуждата от изкуствени източници. За да се сдобият с всичко необходимо, те предприели пътуване, събирайки десетки стари прозорци из региона.

Останалата част от къщата е направена от рециклирана дървесина, обзавеждането е дървено и дори има стара печка на дърва за топлене през зимата.

Идеята се родила спонтанно. Една вечер се разхождали в гората. Наблюдавали красивия залез и си дали сметка, че светлината е различна сутрин, обед и вечер. Така пожелали да живеят на място, на което има само естествена светлина.

И двамата работели, но решили, че този проект си струва пълното отдаване. След няколко дни тръгнали на пътешествие от щат на щат, за да търсят подходящите прозорци.

Цветна градина на чудесата в пустинята (снимки)

Градината на чудесата (Miracle Garden) в Дубай е като приказно място, което може да съществува само в книгите. Можете ли да повярвате...

Когато събрали достатъчно, двамата построили къщата сами. Единствената им публика била една лисица, заек и елен, споделя Ник.

„Бяхме само двамата. Беше трудно и страшно, но сега виждам колко голяма е нашата къща. Пълна лудост беше, но съм много щастлива“, разказва Лила.

Целият проект струвал $500. „Трябваше да направим много саможертви, но и двамата имаме творчески поглед и съумяхме да се справим с малък бюджет“, казва още Ник.

В къщата няма електричество и точно на това се наслаждават най-много влюбените младежи. „Нощно време палим много свещи. Определям дома ни като нощно изживяване“, завършва Лила.

 

Функционалната яхта на бъдещето

Заха Хадид е една от най-влиятелните личности в съвременната архитектура и най-известната жена архитект. Освен, че е от смесен иракско-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com