Внимавайте: Това, което мислите, го получавате

15086
Внимавайте: Това, което мислите, го получавате
Снимка: iStock/Guliver

Отрицателното мислене може да съсипе всяка комуникация и да отрови живота ви съществено. Да се ​​отървем от него е най-важната задача за всеки, който иска да живее щастливо и винаги да получава това, което иска.

Какво представлява негативното мислене и какви са опасностите, които крие в себе си

Нашето мислене е мощен инструмент, който може радикално да промени живота ни за кратко време. Отрицателните мисли винаги рисуват най-тъмната картина на събитията в съзнанието ни, принуждавайки ни да се "подготвим за най-лошото", да се страхуваме от радостта.

"Това, за което мислите, го получавате." Тази известна фраза сред практикуващите дзен най-добре описва последиците от негативните мисли. Човек, който всеки ден очаква сложност, трудности и препятствия от живота, ще ги получи.

Сигурни ли сте, че новата ви връзка няма да завърши зле? В този случай раздялата е неизбежна. Казвате ли с горчивина, че новата длъжност, която с бихте се справили добре, несъмнено ще бъде заета от някой друг? Това вероятно ще се случи. Заемате ли пари с тежко сърце, въздишайки предварително при мисълта, че повече няма да си ги върнете? Почти е гарантирано, че ще има проблеми с връщането на трудно спечелените пари в портфейла ви.

Нашето съзнание възприема негативните мисли като програма и променя реалността според умствени искания. Това означава, че след като се научихме да изграждаме психически положителна картина на света и бъдещето, получаваме това, което искаме.

Как да се справим с негативизма

Всъщност, да се отървеш от мрачната картина на света е съвсем просто: основното е да спазваш няколко правила за щастлив живот и да използваш техники, които трансформират мисленето в позитивно:

13 мисли, които НЕ трябва да допускаме - ето защо

Хората често се опитват да имат повече късмет от другите. Те харчат много енергия за ритуали, носят амулети и други магически атрибути....

1. Разпръснете птиците

Представете си всичките си мисли като птици, кацнали на голямото дърво на вашето съзнание. В момента, в който се хванете да съставяте някоя негативна картина на бъдещето, пляскайте мислено с ръце, принуждавайки всички птици да отлетят от клоните на дървото и да изчезнат.

С течение на времето ще става все по-добре и ще можете да изолирате негативните мисли от общите (обикновено те се представят под формата на оскубани и болни птици).

Когато започнете ясно да ги разграничавате в ума си, ще можете да прогоните само негативните мисли, оставяйки останалите птици на клоните.

2. Отсечете миналото

Петър Дънов за щастието

Всеки от нас неизменно търси своето щастие в живота си. Ако попитате 100 човека какво е за тях щастието, може би ще чуете 100 различни ...

Тази техника помага да се живее в днешния ден, „тук и сега“, като отрязва натрапчивите страхове, мисли и спомени от съзнанието на човек. Трябва да правите тази медитация всеки ден сутрин, веднага след събуждане.

Отпуснете се, представете си някое тихо място, например гора или речен бряг. Погледнете себе си и мислите си от миналото, достигащи към главата ви от лявата страна. Отсечете това въже, докато произнасяте ключова фраза: „Отрязах всякакви мисли и спомени от миналото“.

Представете си второ въже, достигащо към главата ви от дясната страна: мисли за бъдещето. Прекъснете и него, произнасяйки ключовата фраза: „Отрязах всякакви страхове и мисли за бъдещето“.

Почувствайте свободата в себе си. Кажете последната ключова реплика: „Живея днес, тук и сега. Миналото няма власт над мен, защото беше. Бъдещето няма власт над мен, защото не е дошло. Сега съм в днешния ден. "

Изпълнявайки тези техники всеки ден, можете за кратко време значително да промените мисленето си, а след него и живота си. Но се случва в миналото да е имало събития, които ще изискват по-силни трансформации, за да се отървете от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com