Вода с плодове: 10 здравословни напитки

4039
Вода с плодове: 10 здравословни напитки
Снимка: congerdesign / Pixabay

Човешкото тяло до голяма степен се състои от вода. За да поддържате оптимален баланс, трябва да приемате поне 2 литра течности на ден. Но вкусът на обикновената вода бързо ни отегчава. Добавянето на плодове ще я превърне в атрактивно средство за утоляване на жаждата.

Какво е полезна вода

Съдържа минимум калории. В същото време водата помага за премахването на излишните мазнини. Някои смятат, че пиенето на много течности намалява апетита, което води до загуба на тегло. Има някаква истина в това. Освен това водата помага за ускоряване на метаболизма, по време на който настъпва разграждането на мастните клетки. В условия на дефицит на влага скоростта на метаболизма намалява, тялото спира да обработва нежеланите отлагания.

Водата е естествен филтър. Освобождава тялото от токсини, които блокират нормалното функциониране на органи и системи. Диетолозите съветват да пиете чаша течност на празен стомах.

Водата е синоним на живот. И това в никакъв случай не е преувеличение. В условия на недостиг на течности тялото използва водата, съдържаща се в мускулите, за да поддържа функционирането на жизненоважни системи, по-специално мозъка. Без обичайната H2O кожата ще стане скучна и набръчкана. Критичната дехидратация, при която човек губи 20 процента или повече от влагата, е изпълнена със смърт.

Как да се научим да пием достатъчно течности

Кои са идеалните комбинации от плодове?

Особености при комбинирането Първото нещо, от което трябва да се ръководите в процеса на комбиниране на няколко плода, са правилните в...

Добавянето на плодове към водата ще промени драстично нейния вкус. Приготвянето на напитката отнема минимум време.

Най-добрите рецепти

Манго. Този плод с право се счита за една от най-добрите натурални енергийни напитки. Напитката има невероятен вкус и богата миризма.

Смути от диня и семена от чиа. Това е идеалната напитка за топлия сезон. Благодарение на плътната си текстура и голямото количество хранителни вещества, може спокойно да се счита за пълноценна закуска.

Коктейл от лимон, мед и розмарин. Полезна през студения сезон. Горещият чай с добавка на лимон и розмарин ще накара живота отново да блести с ярки цветове.

Какво ще се случи с тялото, ако ядете само зеленчуци и плодове?

В продължение на години се смяташе, че за здравословен начин на живот трябва да се яде по пет порции зеленчуци и плодове на ден. Това е...

Смути от праскова. Сочните плодове обогатяват тялото с хранителни вещества, като по този начин повишават производителността. Добавянето на малко количество бадеми прави вкуса на напитката още по-интензивен.

Коктейл с лимон и лавандула. Вкусната комбинация от тези съставки е оценена от гурмета.

Джинджифилова лимонада. Добавянето на тези продукти към водата му придава ободряващи свойства.

Коктейл от мента, ягоди и естрагон. Много вкусна лятна напитка, която е освежаваща в горещите дни.

Смути от банан с овесени ядки. Това смути е чудесна алтернатива на традиционната закуска. Бананът ще придаде на напитката приятен вкус, а люспите ще гарантират, че тялото получава достатъчно енергия.

Лекар разкри истината за водата с лимон

Пиенето на вода с лимон на гладно вече се превърна в традиция. Твърди се, че това е най-добрият начин за активизиране на всички процеси...

Ментов чай. Проучванията са доказали, че топлите напитки не само затоплят тялото през зимата, но и го охлаждат през горещия сезон.

Вегетарианско смути. Зелените зеленчуци съдържат рекордно количество хранителни вещества. Напитка от тях е отличен витаминен коктейл, който ще осигури на тялото достатъчно енергия за целия ден.

Важно!

За да може да имаме максимална полза от водата за тялото, е необходимо да се научите как да я консумирате правилно. На първо място, не по време на храна. Можете да пиете половин час преди хранене и не по-рано от четиридесет минути след приключването. При интензивна физическа активност е препоръчително да се пият няколко глътки вода.

За съхранение на течности се препоръчва използването на стъклени съдове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com