Вреден навик: Коя поза за сън причинява преждевременно стареене

1700
Вреден навик: Коя поза за сън причинява преждевременно стареене
Снимка: iStock/Guliver

Сънят играе голяма роля в поддържането на красотата и младостта на лицето. За да избегнете ненавременното стареене е нужно да премахнете повечето лоши навици по време на почивка.

Нощта е важно време за възстановяване. По това време в човешкото тяло протичат процеси, които помагат за нормализиране на функционирането на вътрешните системи на тялото. И така, по време на почивка се произвежда важно вещество за предотвратяване на стареенето - колаген, познат с името "протеинът на младостта", защото отговаря за стегнатостта и еластичността на кожата. Въпреки това, лошите навици, които почти всеки има, въздействат върху здравето и красотата на човек.

Бръчки около очите: Най-ефективните средства за премахването им

Как да спим, така че да не се образуват бръчки по лицето?

Най-важното правило за поддържане на младостта и привлекателността, както отбелязва специалистът, е да спите достатъчно през нощта.

Човек има нужда от седем до девет часа добър сън, за да се отпусне и да си почине. При постоянни събуждания през нощта е необходима консултация със специалист - психолог или сомнолог, тъй като добрият сън засяга не само здравето на кожата, но и функционирането на организма като цяло.

Коя поза за сън е по-вероятно да предизвика бръчки?

Позата, в която спим също въздейства на здравето на кожата. За да избегнете проблеми с външния вид, трябва да спите по гръб. Тази позиция ви позволява да предотвратите образуването на бръчки по кожата на лицето, както и да релаксирате мускулите на тялото.

Има и позиция на тялото, която засилва стареенето на кожата. Освен това тези промени се развиват неравномерно, което води до асиметрия на лицето и ранна загуба на младостта.

„В никакъв случай не спете„ на лицето “, ще се образуват обичайни гънки. В тази ситуация се развиват и различни заболявания на вътрешните органи. Спящите излагат черния дроб и стомаха на сериозен отрицателен ефект. В тази позиция на сън се затруднява дишането и се нарушава работата на сърцето и кръвоносните съдове.

Освен това човек, който лежи по корем, не може да се отпусне напълно, така че става сутрин неотпочинал. Според статистиката 75% от хората на планетата са свикнали да заспиват в тази поза.

Кое е най-ефикасното средство против бръчки - сваля поне 5 години

Как да подготвим кожата си за сън?

Преди лягане е важно да почистите грима и да измиете лицето с топла вода. За да подобрите тена и да изгладите бръчките, трябва да масажирате лицето си всяка вечер. За тази процедура просто трябва да изгладите кожата с кръгови движения, като започнете от челото и постепенно слезете към брадичката и шията.

За да избегнете появата на бръчки по лицето, гънки и отпуснатост на кожата, трябва да спите със специални тайпове. Тази процедура ще помогне да се запази младостта по-дълго, тъй като подобрява кръвоснабдяването на кожата и лимфния отток.

Също така, за да удължите младостта, трябва да следвате диета и да не си позволявате нищо допълнително преди лягане.

Не можете да пиете нищо през нощта, не яжте солено, за да няма подпухналост. Защото колкото и добре да лъжете, ако заспите късно, не спазвате диета вечер или пиете алкохол, ще изглеждате зле на сутринта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com