Вредно ли е удължаването на миглите, както се твърди?

2921
Вредно ли е удължаването на миглите, както се твърди?
Снимка: Getty Images/Guliver

Алергиите и загубата на мигли, както и проблемите с кожата на клепачите са наистина рискове, свързани с процедурата. Но те могат да бъдат избегнати.

Удължаването на миглите може да бъде опасно само когато се оставите в ръцете на некомпетентен козметик. Това мнение изрази в интервю Нейла Кетата, експерт, съдия и треньор на международни състезания в тази индустрия за красота, собственик на лично студио за красота. Тази процедура, сигурна е тя, помага на жените да изглеждат и да се чувстват по-добре, но само ръцете на доказан майстор гарантират положителен резултат.

Да се удължат или не е въпрос на вкус. Как да направим процедурата безопасна - това е истинският проблем. Има мнение, че след процедурата вашите собствени мигли стават по-редки и чупливи, алергиите се събуждат, качеството на кожата на клепачите се влошава. Нейля Кетата разсея тези популярни митове.

Удължени мигли – как да се грижим за тях, за да са перфектни

Естествените мигли падат редовно и това е нормално. И ако внезапно започне масова миграция, в повечето случаи си струва да мислите за здравословното състояние, а не за неуспешно поставяне. А това, че след сваляне на изкуствени мигли миглите ви изглеждат зле е въпрос на възприятие. Просто окото свиква с визията на плътни и ярки мигли, така че естествените после ви изглеждат бедни и невзрачни. Така че е по-добре да изберете дължина и обем, които са близки до естествените.

Що се отнася до алергиите, трудно е да се предвиди реакцията към химичните съединения, използвани в екстеншъните. Затова е по-добре да тествате предварително върху участък от кожата. И също така проверете наличието на сертификати за материали, чистота и качество на стерилизация на работното място, опита на козметика. Ужасните истории за фатални последици от изграждането се появяват и заради манипулации с използването на материали с агресивни съединения. Доказаната козметика гарантира безопасност и отличен ефект. Токсично може да бъде само лепилото или състава за премахване на удължените мигли, от които майсторът е спестил, създавайки рискове за клиентите.

Няма много противопоказания за процедурата. Нейла Кетата призовава хората с алергия към цианоакрилат, с очни заболявания като ечемик или конюнктивит, наскоро претърпели пластични операции, да се въздържат от процедурата. Останалото, ако намерите компетентен козметик, можете да осъществите. И без заплахи и непредсказуеми последствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com