Време за пътешествие: 5 Европейски дестинации, които със сигурност ще ви впечатлят

1086
Време за пътешествие: 5 Европейски дестинации, които със сигурност ще ви впечатлят
Снимка: Motorola

Разбира се, винаги е добре да се посетят световноизвестни градове като Париж, Лондон, Копенхаген, но и по-малките градове имат особен чар. Ако планирате пътуване, предлагаме ви 5 дестинации в Европа, които можете да посетите и които със сигурност ще ви зарадват.

Торун, Полша

Представяме ви Торун - малък град в Полша, който е бил укрепен през VIII век. В периода между VII и XI в. този град е представлявал местоположението на старо славянско селище. Историята му е богата, което може да се усети още щом се разходите по улиците му за първи път. През X в. Торун става част от нова Полша, управлявана от династията на Пястите.

Този град има няколко забавни имена, но най-популярното е Град на меденките. Казват, че в Торун можете да хапнете най-вкусните джинджифилови сладкиши, а в града има дори музей на джинджифила, който можете да посетите.

Ако решите да посетите Торун, ще откриете, че има част, в която се намират средновековните руини на Тевтонския замък, както и части от стария и новия град. Този готически град всъщност е родното място на великия учен, когото наричаме баща на съвременната астрономия - Николай Коперник. Разбира се, в града можете да посетите къщата, в която той е живял и която е принадлежала на семейството му през XV в.

Най-добрите дестинации за пролетна почивка в България

Манарола, Италия

Дори и да не знаете името на това място, със сигурност сте виждали снимките, защото Чинкуе Тере е една от най-популярните туристически дестинации в Италия. Това е първият национален парк на ЮНЕСКО в Италия, поради което посещението на това място ще бъде малко по-различно.

Чинкуе тере означава пет села, които са подредени едно до друго. Селата се простират от север на юг - от село Монтеросо, през Вернак, Корнилия, Манарола и Ромаджоре. Всяко село е красиво и спокойно можете да посетите и петте, а ние препоръчваме най-вече Манарола, защото в него цари типичният италиански дух, който всички обичаме. Ще хапнете вкусна храна, ще се запознаете с чудесни хора и ще се попечете на плажа. В Манарола няма да можете да посетите никакви забележителности, защото такива няма, но ще се наслаждавате на морето и ще си почивате, което понякога е повече от достатъчно.

Икария, Гърция

Земята, по която са ходили боговете, все още изглежда точно така. Икария е малък остров в Егейско море, където хората достигат до 100-годишна възраст. Икария е в списъка на Синята зона, който отчита местата, където хората живеят най-здравословно.

През лятото хората на острова се радват на фестивалът Панагирия, който се провежда веднъж или два пъти седмично от май до октомври, така че не пропускайте да го посетите. Освен красивите плажове можете да видите и местата, където са живели древните гърци. Посетете древни укрепления и руини на храмове и църкви, както и замъци, които съществуват и днес.

Готови за ЛЯТНА ваканция: 5 европейски дестинации, които непременно да посетите

Котор, Черна гора

Страните от съседните държави най-често прекарват лятото си в Черна гора, но често пропускат Котор - един от най-старите и красиви градове на брега на Адриатическо море. В него можете да посетите съблазнителния стар град, в чиито стени има ресторанти с вкусна храна и различни магазини. Тук постоянно се провеждат многобройни събития, концерти и изложби, поради което Котор се смята за своеобразно място за културни срещи на любителите на изкуството.

Порто, Португалия

Въпреки факта, че Порто е вторият по големина град в Португалия, посещаемостта му е значително по-ниска в сравнение с Лисабон. Порто е изпълнен с история и култура, но също така и с активен нощен живот. Можете да пиете чудесни вина във всяка част на Португалия, но в Порто посещението на дегустация е задължително!

В Порто със сигурност ще разберете защо туристите посещават този град все повече и повече, но ще се насладите и на някои известни пейзажи, които със сигурност сте забелязали в социалните мрежи. Тези снимки са направени в квартал Рибейра и представляват колоритни сгради, които излъчват специфичен португалски чар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com