За какво можем да използваме пяната за бръснене в домакинството?

8802
За какво можем да използваме пяната за бръснене в домакинството?
Снимка: Vasilijus Bortnikas / Pixabay

Пяната за бръснене в съдържанието си има определен активен вид вещества, емулгатори и почистващ тип съставки, както при произвеждането на сапун. Но също така не е толкова агресивна, както продукти за измиване на подове или плочки  в банята – все пак тя  е създадена за нанасянето върху  кожата на човек. И така, за какво можем да използваме в домакинството пяната за бръснене?

За почистването на килимите

Пяната за бръснене може да бъде пръв помощник на всяка домакиня! Ето как!

Имаме я вкъщи и обикновено я използваме за бръснене, но пяната е добра също така и за много други неща! Можем да я използваме в цялата ...

Също така става и за плътен текстил, изработен от груби тъкани. Достатъчно е малко количество пяна да бъде нанесена и да я оставите до  изсъхването и. След това можете да използвате прахосмукачка, за да премахнете остатъците. Между другото, опитайте по този начин да да почиствате и интериора на вашата кола.

Предотвратява замъгляването на прозорците и огледалата в банята

Обичате ли да си правите горещи вани? Но след това стъклото на вратата на душ кабина или огледалото често остава замъглено. Това е много неприятно, защото е добре да го изчистите с временен метод, за да предотвратите образуването на петна по стъклото, след което да го измиете. Вероятно рядко сме се замисляли, че обикновената пяна за бръснене може да помогне с това. Опитайте да я нанесете тънко върху повърхността, след което да забършете със суха кърпа. Може по същия начин да почистите и  огледала.

Полиране на неръждаем тип стомана

Възстановете лесно блясъка на уредите от неръждаема стомана без използване на агресивни химикали. Избърсвайте ги с пяна за бръснене и чиста кърпа.

Хитри трикове за премахване на петна от грим и лак

Истинско предизвикателство може да бъде премахването на петна от грим, лак за нокти, фон дьо тен или червило. Но ако използваме някои т...

Почистване на фурната

Ако редовно почиствате вашата фурна от мръсотии по този начин, не са ви необходими разяждащи домакински химикали. Опитайте да избършете с пяна за бръснене дъното и вътрешната част и стените на фурната.

Премахване на хромовата плака

Нанасяйте малко количество пяна за бръснене върху гъба и избършете хромираните повърхности на домашни кранове и душове. Този метод е ще ви бъде от полза, ако трябва да премахнете варовика от тях.

Възстановете предишния блясък на бижутата

Полезни съвети за поддържане кожата на лицето с помощта на козметичната серия на Нивеа за мъже

Бръсненето е част от сутрешния тоалет на всеки мъж, но понякога се превръща в нещо много досадно – особено ако бързаш за работа ...

Харесвате или не, дори благородните метали могат да потъмнеят с течение на времето. Особено ако сте свикнали да не сваляте вашите пръстени и гривни от ръцете си и ги носите непрекъснато. За да могат отново да заблестят вашите бижута, използвайте пяна за бръснене. Изсипете малко в ръката си и втрийте в бижутата.  

За почистване на ръцете ви от силни замърсявания

Например такива от лепило или боя. Сапунът и водата не винаги ще ви  свършат работа. Но пяната за бръснене може да реши този проблем.

За смазване на скърцащи врати

В апартамента  ни се случва да чуваме  ужасно досадните звуци на скърцането на вратите понякога. И което е най-неприятно, не е толкова лесно да бъде премахнат, защото не винаги имате подходяща грес за смазване на пантите под ръка. Опитайте да разрешите този проблем като нанесете малко количество пяна  за бръснене върху скърцащите панти, изчакайте десетина мин., след което избърсвате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com