За какво още можем да използваме дезифектантите за ръце

1443
За какво още можем да използваме дезифектантите за ръце
Снимка: iStock/Guliver

В последно време дезинфектантът за ръце стана едно от постоянните неща, които се намират във всеки джоб или чанта. Това е най-доброто решение да почистим ръцете си, когато сме навън и нямаме достъп до топла вода и сапун. Вирусите и бактериите ще бъдат убити, а ние можем спокойно да се храним или продължим ежедневните си действия.

Ефективните дезинфектанти са с минимум 60% алкохол. Колкото по-висок е процента, толкова и по-ефикасен е в убиването на микробите и организмите, които потенциално развиват болести. Повечето продукти на пазар, които имат одобрение за разпространение, са с над 60% концентрация на етанол или изопропанол.

И тъй като дезинфектантите са достатъчно мощни да убият микробите, те могат да се използват и за други цели, а не само за тази си основна задача. За какво още може да се използват и какви са ползите от тях?

Можете да ги използвате за почистване на домакински уреди и прибори. Чудесни са за почистване на стъклени повърхности, без да се оставят петна. Това е така, защото в състава си нямат етерични масла или други примеси, които биха оставили петна.

Друга възможно приложение на дезинфектанта е за почистване на други неща у  дома. Чудесен е за премахване на петна от различни повърхности и текстил. С него можете успешно да третирате петна от напитка върху блуза или риза, като кафе например. Ако сте в офиса и се полеете, без да искате, то просто вземете чиста кърпа или салфетка и почистете с дезинфектант. След като се приберете – изперете, както обикновено.

С какво да заместите успешно дезинфектанта за ръце

В днешно време и по-точно – през последните 2 години, дезинфектантът за ръце се превърна в неизменна част от ежедневието ни и кат...

Дезинфектантът е чудесно средство и за мазни петна. Нанесете го върху петното и го оставете за известно време,  а след това го пуснете в пералнята. С него ще можете и да се освежите, когато нямате под ръка дезодорант, а сте в крачка и бързате. Приложете малко количество от него под мишниците си. Алкохолът ще убие микробите, които предизвикват лоша миризма. Това са дерматологично тествани продукти върху кожата и не би трябвало да имате проблем с тях.

Преди обаче за приложите този метод, може би добре да тестване върху отделна част на тялото си, за да сте сигурни, че няма да се получи алергична реакция. Това е едно временно и моментно решени, когато просто нямате какво друго да си сложите, но е не се препоръчва да стане постоянно. Основната му функция е да дезинфекцира повърхности и дланите ни, а не да ни служи като козметично средство, което да използваме за всичко. Ако се продължи с подобна употреба, могат да се получат различни дразнения на кожата и дори да се стигне до дерматит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com