За какво още можем да използваме краставиците вкъщи

5408
За какво още можем да използваме краставиците вкъщи
Снимка: No-longer-here / Pixabay

Краставиците са много лесни за отглеждане, а и много полезни. Те са съставени изцяло от вода и съответно нямат калории. Можете да приготвите най-разнообразни ястия с тях, но също така и да и използвате и за други цели. Полезни са при възстановяване от махмурлук, богати са витамини, фолиева киселина и енергия. Вижте и за какво можете да използвате краставиците.

При умора

Ако се чувствате уморени, вместо да се наливате с трета чаша кафе, то можете да хапнете краставица. Тя ще ви даде нужната енергия за кратко време. Тъй като е почти изцяло от вода, ще ви и хидратира, като по този начин ще ви направи още по-красиви.

Почистване на стъклени повърхности

Краставиците - елексир за здраве

Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си качества, те притежават и редица важни за здравето свойства. ...

Ако ви е писнало след баня да бършете огледало и да оставяте следи по него, намажете го с краставица. Тя ще предотврати изпотяването до края на къпането, а също така и ще премахне мазните отпечатъци. Сложете край на скъпите препарати за почистване!

Срещу вредители

Ако ви е писнало всяка пролет да се занимавате с вредители в градината, особено досадни, като охлювите, то е време да включите краставицата в борбата. Нарежете няколко парчета и ги пръснете. Краставицата отделя съединение, което ние не усещаме с нашето обоняние, но то е непоносимо за охлювите и останалите вредители. Така бързо и лесно ще се отървете от тях, без да се налага да използвате силни химикали.

При махмурлук

Вече го споменахме в началото, но сега ще и разберете как действа. Не пийте кафе и енергийни напитки. Изяжте една краставица и ще сте по-добре. Причината е, че съдържа вода, а алкохолът обезводнява. Когато възстановите водния баланс, тялото ви се случва по-добре. Убедете се сами в това, когато прекалите следваща вечер с пиенето и усетите последствията на сутринта.

Ето защо вече пия по една чаша сок от краставици на ден

Всички хапваме краставици - пресни или консервирани; в салата или като гарнитура към някое ястие, а някои пък толкова ги обичат, че си ...

Почистване на смесители и мивки

Краставицата е естествен начин да се справите с отлаганията от вода, сапун и котлен камък. Вместо да използвате силни химикали, намажете крановете, чешмите и останалите засегнали части от тези проблеми. Ще видите колко бързо си връщат блясъка само с един зеленчук!

Неутрализират лошия дъх

Вместо да се тъпчете с вредни дъвки и бонбони, то изяжте една краставица. Лошият дъх си е заминал, а вие се чувствате по-добре. По този начин се справяте и с киселините в стомаха и не се тъпчете с химия.

Както виждате краставицата има полезни приложения. Природата си знае работата и следващия път използвайте нея, вместо да прибегнете до химията. Така ще спестите много повече усилия, а и е по-добре за вас и здравето ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com