Заместители на изварата, които да ползвате в различни рецепти

12343
Заместители на изварата, които да ползвате в различни рецепти
Снимка: iStock/Guliver

Има моменти в кухнята, когато ви трябва извара за определено ястие или диета, която спазваме, а се оказва, че нямаме. И ни е необходим заместител на извара, но за щастие има много възможности за избор, които няма да развалят храната ви.

Кои са най-добрите заместители?

Най-добрите заместители на изварата са неподсладеното кисело мляко, частично обезмасленото сирене рикота, яйчен белтък, пюре от тофу, постно месо и нискомаслено твърдо сирене, наред с други.

Кисело мляко

Има доста вещества, които доставят киселия, ферментирал вкус на извара, като кисело мляко, заквасена сметана или бяло сирене. В някои случаи можете дори да използвате майонеза, за да замените изварата. Не забравяйте да премахнете оцета или лимона от рецептата, когато използвате заквасена сметана или кисело мляко, тъй като те ще бъдат по-стипчиви от изварата.

Частично обезмаслено сирене Рикота

По отношение на текстурата и съдържанието на хранителни вещества, сиренето рикота има по-високо съдържание на мазнини, но може лесно да премине към извара в повечето рецепти. Въпреки това, ако се опитвате да поддържате здравословна диета или да намалите приема на мазнини, не трябва да използвате сирене рикота.

Белтъци

Що се отнася до протеините, яйчните белтъци са доста подобни на изварата, което ги прави идеален заместител, ако ядете извара само заради хранителната й стойност. Много от употребите на изварата за закуска обаче лесно могат да бъдат заменени с яйчен белтък.

Пюре от тофу

Поради сходното им съдържание на протеини, някои хора използват тофу квадратчета вместо извара. Ако пасирате тофу, то също ще има консистенция като извара, в зависимост от това как смятате да го използвате. 

Твърдо сирене с ниско съдържание на мазнини

В твърдото сирене има много по-малко калории от изварата, макар и с по-ниска концентрация на протеин. Като гарнитура за сандвичи за закуска или препечен хляб, използването на нискомаслено сирене е най-здравословният избор като заместител на изварата.

Домашни птици

Много хора търсят изварата заради съдържанието на протеини, но пилешките гърди също са прост и лесен начин да повишите нивата на протеин през целия ден.

Ето така се прави перфектната домашна извара

Знаете ли, че направата на домашна извара съвсем не е толкова сложна задача, колкото смятате? Дори накрая вкусът й е много по-добър от ...

Чисто месо

Един сандвич с пуешко ще достави толкова протеин, колкото купа плодове и извара, така че ако нямате извара под ръка, постното месо като пуешко го прави чудесен заместител.

Риба

Рибата тон, сьомгата или друга лесна за консумация риба може да ви осигури много протеини при всяко хранене за деня. Приготвянето на сандвич от салата с риба тон или филе от сьомга е цудесен вариант, ако ви е свършила пълната с протеини извара.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com