Защо да пием по-често джинджифилова вода

9628
Защо да пием по-често джинджифилова вода
Снимка: iStock

Природата всъщност ни е подсигурила нужните продукти, с чиято помощ да се грижим за здравето си. Ако не беше така, щеше да трябва да разчитаме единствено на медикаментите, а те имат немалко странични ефекти за организма. Само трябва да знаем кои хранителни продукти от природата за какво могат да помогнат.

Джинджифилът е наистина прекрасен пример за полезна храна с доста качества. Коренът съдържа активни вещества, съдържащи мощен противовъзпалителен ефект.

Не прекалявайте с джинджифила с мед – те могат и да вредят. Вижте защо

Комбинацията от мед и джинджифил е позната на много хора в сезона на грипа, тъй като действа благотворно организма, повишава имунитета,...

Консумацията на пресен корен от джинджифил не е подходяща за всеки поради острия му и силно пикантен вкус. Джинджифиловата вода или джинджифиловият чай обаче се притичат на помощ тук. Пригответе си гореща отвара от корена, а може и да я пиете изстудена.

Прави се много лесно. В тенджера с вряща вода сложете половин корен нарязан джинджифил. Оставете го да се вари в продължение на 10 минути. Прецедете водата и я пийте топла или студена, според предпочитанията си.

Ползите от джинджифиловата вода са много, ето кои са най-важните:

Помага срещу гадене

Джинджифиловата вода има мощен потискащ позивите за повръщане ефект. Помага при сутрешно гадене при бременност, гадене след прием на лекарства или химиотерапия, както и такова, свързано с хранителни проблеми или с предменструален синдром.

4 чая, които ще облекчат болките по време на месечния ви цикъл

Менструалните спазми са резултат от контракции на матката, причинявайки болки, пулсиране и спазми в областта на таза и долната част на ...

Джинджифиловата вода е така ефикасна при гадене, защото ускорява придвижването на храната от стомаха към червата. Така се получава по-ефективно храносмилане в тънките черва.

Облекчава менструални болки

Някои жени страдат от тежък менструален цикъл. Често симптомите са тежки. Джинджифиловата вода помага, като потиска не само гаденето, а и спазмите, тежестта, подуването в корема и болките. Чрез противовъзпалителните си вещества джинджифилът облекчава и други болки.

Стабилизира кръвната захар

Полезната напитка допринася за контрола на нивата на глюкозата и инсулина в кръвта. От полза е не само за диабетици, а и за застрашените от диабет. Много е полезна при страдащи от диабет тип 2 и инсулинова резистентност, защото подобрява чувствителността на клетките към инсулина.

Какво ще се случи, ако включите ДЖИНДЖИФИЛ в менюто си

Джинджифилът е известен по цял свят с многобройните си свойства и определено може да се определи като един от най-полезните продукти. ...

Топи мазнини

Джинджифилът е с пикантен вкус заради активните си съставки. Имат и функцията да ускоряват разграждането на мазнини. По-лесно ще стопите излишната мастна тъкан, ако пиете джинджифилова вода.

Намалява риска от възникване на хронични заболявания

Силните антиоксиданти, които се съдържат в джинджифила помагат не само за потискане на възпаленията, а и за предпазване от доста опасни за здравето хронични заболявания, в това число - рак, сърдечносъдови болести, хормонален дисбаланс и болести на обмяната на веществата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com