Защо е нужно дамите да добавят фурми към диетата си

4861
Защо е нужно дамите да добавят фурми към диетата си
Снимка: iStock/Guliver

Ядливите плодове на финиковата палма у нас се продават сушени. И децата, и възрастните обичат този сладък десерт. И ако вземете предвид комплекса от хранителни вещества и въглехидрати, тогава фурмата може безопасно да бъде включена във вашето меню.

Хранителни вещества

Фурмите са доста калорични, на 100 g, от които 75 g въглехидрати, 277 kcal. Но това са много полезните въглехидрати, които насищат тялото. Този продукт има доста богат витаминен състав - калций, желязо, магнезий, натрий, витамини от група В, витамин А. Това е пълен хранителен комплект за деня. Диетолозите препоръчват фурми за употреба за предотвратяване на витаминен дефицит и поддържане на работните функции на организма.

Антиоксидантно съдържание

Фурмите съдържат антиоксиданти. Ползите от тях отдавна са известни на лекарите. Те блокират разрушителната сила на свободните радикали, което означава, че предотвратяват окисляването. Помагат в борбата с раковите клетки, вирусите и инфекциите. Лесната смилаемост перфектно засища по време на заболяване, тялото не губи време за храносмилане. Фибрите, съдържащи се във фурмите, помагат на стомашно-чревния тракт да функционира. Също така, антиоксидантите забавят стареенето, осигуряват добър тен и гладка кожа.

Добро настроение

Противно на мнението, че сладкото е вредно, фурмите са много полезни, дори диабетиците могат да ги консумират в малки дози. Фруктозата се усвоява по-лесно и тялото не изпитва стрес. Сладкарски изделия с фурми практически не съдържат захар, вече има достатъчно от нея в плодовете. По време на диета такива продукти могат да се добавят като десерт. Ще има само полза. Хората със сърдечносъдови заболявания трябва да използват сладкото с повишено внимание.

Храносмилателно здраве

Фурмите - колкото са сладки, толкова са и полезни!

Сушените фурми са доста калорични, но предимно заради високото съдържание на плодова захар - глюкоза, фруктоза и цукроза. Те са страшно...

Фибрите са от съществено значение в процеса на храносмилане. Фурмите имат достатъчно съдържание на полезни фибри за активно регулиране на чревната функция. При проучвания при възрастни в продължение на 21 дни е доказано благоприятно въздействие върху организма. Ежедневното почистване на червата се е подобрило, чувството за гад изчезнало, а апетитът се подобрил.

Кръвна захар и телесно тегло

Високото съдържание на захар във фурмите не може да не принуди учените да изследват ефекта им върху организма, особено при диабетици. Изследванията са проведени при хора в продължение на 16 седмици. Ниското гликемично ниво на фурмите се комбинира с голямо количество захар.

В резултат на това те открили, че яденето на три плода на ден дори понижава нивата на кръвната захар. Хората, участвали в проучванията, показват повишено емоционално настроение, особено при хората с диабет, които страдат от невъзможността да консумират сладко. Същите проучвания бяха проведени, за да се установи ефекта на фурмите върху теглото на човек. След 4 седмици не се наблюдава повишаване на индекса на телесна маса и нивата на холестерола също са нормални.

Медицинските изследвания са доказали ползите от фурмите за хората. Общото състояние на организма се подобрява. Огромният списък с хранителни вещества прави продукта предпочитан сред всички любими десерти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com