Защо лекарите имат толкова ужасен почерк? Разберете ТУК

3088
Защо лекарите имат толкова ужасен почерк? Разберете ТУК
Снимка: iStock

Въпреки че електронните рецепти са по-често срещани сега, ако сте видели почерка на вашия лекар, има голяма вероятност това да е драскотина. Ето защо.

Ако някога сте вземали ръкописна рецепта от лекар или сте разглеждали бележките от посещението си, изглежда, че никакво око не може да помогне на буквите да станат по-ясни. Лошият почерк изглежда почти като изискване за завършване на медицинско училище. Въпреки че повечето лекари използват електронни медицински досиета днес, все още може да срещнете почерк от вашия лекар - и да имате проблеми с дешифрирането му.

Използването на лявата ви ръка в тези страни ще ви доведе неприятности – Вижте защо

Лекарите си водят много бележки

Лъжите, които никога не трябва да казваш на доктора

Белите лъжи в клиниката могат да доведат до здравословни проблеми. Ето защо честността е най-добрата политика. Вие всъщност не пушите,...

От една страна, лекарите трябва да пишат повече от всяка друга работа. В медицинската област, ако не е документирано, това не се е случило. Всичко, за което говорите при закрити врати, се нуждае от писмени доказателства за вашата медицинска история.

Дългите дни плюс тонове писане се равняват на много уморена ръка. Ако пишете буквално по 10 до 12 часа на ден и пишете на ръка, ръката ви просто не може да го направи. Почеркът на повечето лекари се влошава през деня, тъй като тези малки мускули на ръцете се претоварват.

Бързането взима своя залог

Ако лекарите можеха да прекарат един час с всеки пациент, биха могли да забавят темпото и да дадат почивка на ръцете си. Но факт е, че повечето лекари бързат към следващия пациент. Например, един пациент може да има само 15 минути, за да обсъди осем медицински въпроса и да зададе важни въпроси относно предписанията. С толкова много пациенти, които трябва да се видят за ограничено време, лекарите са по-загрижени за събирането на информацията, отколкото за усъвършенстването на своя почерк.

Освен това някои термини, които са напълно ясни за медицинските експерти, може да ви накарат да се чешете по главата. Те не само използват термини, но прилагат международни такива, на латински език както и съкращения.

Вярно ли е, че почеркът издава характера, темперамента и други черти на човек?

Почеркът е мистериозно нещо: мнозина са убедени, че човек може да бъде преценен по заврънкулките, които пише. По повод Деня на почерка ...

Яснота там, където има значение

Лекарите са изключително внимателни, когато става въпрос за рецепти, при които едно малко погрешно разчитане може да има сериозни последици. Например, вместо да пишат „mg“ или „mcg“, лекарите бяха насърчавани да напишат „милиграм“ или „микрограм“. Ако дозата е 100 пъти повече от това, което пишете, трябва да сте супер внимателни с това.

Тези малки нюанси в почерка правят разлика. Проучване от 2017 г. установява, че само 82% от медицинските сестри и само 75% от фармацевтите могат да четат инструкциите на лекаря от групата на извадката.

Жестовете, с които можете да си навлечете неприятности по света

Лошият почерк е по-малък проблем днес

Сега много лекари се насочват към електронни медицински досиета, за да намалят грешките при изгубени в превода, дори и за рецепти. Някои държави дори законово изискват лекарите да изпращат рецепти по електронен път, вместо да предават ръкописни фишове. Лекарите са съгласни, че сега има по-малък шанс за грешка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com