Защо лятото е подходящо за зачеване?

3142
Защо лятото е подходящо за зачеване?
Снимка: iStock/Guliver

Може би скоро лекарите ще препоръчат почивки в топли страни на двойки, които се опитват да забременеят. Оказва се, че слънчевата радиация оказва влияние върху плодовитостта както на жените, така и на мъжете. Искате ли да имате бебе? Вероятно вече е време да отидете на тази лятна ваканция.

1. Слънцето и мъжката плодовитост

Диета помага за зачеване ин витро

Жените, които следват диета, богата на свежи плодове и зеленчуци, риба и зехтин, може да имат по-добър шанс да забременеят ин витро, пр...

Ваканцията е най-красивото време на годината - слънчевата аура ни позволява да се отпуснем, да си починем от ежедневните задължения и да прекараме време с партньор. Романтичната атмосфера ни кара да искаме повече да правим секс. Освен това е доказано, че слънцето влияе и върху телата ни.

Последните изследвания показват, че слънчевата радиация увеличава плодовитостта при жените и мъжете . Изследователи от университета в Копенхаген са изследвали ефектите на витамин Д върху качеството на спермата .

Както показват, дефицитът на слънчевия витамин се превръща в подвижност на сперматозоидите. Колкото по-малко витамин Д е в организма, толкова по-малко сперматозоиди има и по-малък шанс за оплождане. За да се увеличи подвижността на сперматозоидите и по този начин вероятността от бременност, трябва да се допълни витамин Д, който се синтезира в кожата под въздействието на слънцето.

2. Влиянието на UV лъчите върху плодовитостта на жените

Въздействието на слънцето върху здравето не може да бъде надценено. Не става въпрос само за производството на витамин Д, който регулира много важни процеси в организма, но и за нашето благосъстояние. Сега се оказва, че слънчевата аура също има положителен ефект върху плодовитостта.

Близо 40 000 българки имат нужда от донорска яйцеклетка, за да станат майки

Близо 40 000 са жените в България, които имат нужда от донорска яйцеклетка, за да станат майки. Те са на възраст между 25 и 45 години...

Свойствата на слънчевата радиация трябва да бъдат оценени от всички жени, които се опитват да забременеят. Белгийски учени доказаха, че през лятото имат по-голям шанс да забременеят. По време на проучването лекарите разгледаха над 6000 двойки, които се опитват да забременеят в продължение на поне 6 години без успех. Беше анализиран как метеорологичните условия влияят на успешния край на усилията.

Изследователи са забелязали, че повечето деца са заченати по време на празниците. Освен това те откриха, че жените, които не се свенят от слънцето, забременяват по-лесно от тези, които избягват слънчевите бани. Следователно белгийско проучване показва, че плодовитостта на жената може да бъде повлияна от излагането на слънчеви лъчи.

Ниските нива на витамин Д, които тялото произвежда при излагане на слънце, могат да бъдат един от факторите за безплодие. Това е резултат от проучване на учени от Йейл, които доказаха, че цели 93 процента от жените, страдащи от това заболяване, имат недостиг на витамин Д.

Естествените източници на витамин Д са морските риби (например сьомга, скумрия, риба тон, херинга, аншоа), яйца, растителни масла, млечни продукти и черен дроб. Можете също така да си помогнете с добавки, съдържащи витамин Д. 

Така че, не се чудете! Най-добре е обаче да отидете на почивка - ще придобиете по-добро настроение, здраве и може би дори да се върнете с един повече...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com