Защо малките апартаменти са опасни

14867
Защо малките апартаменти са опасни
Снимка: iStock

В последните години все по-търсени на имотния пазар стават малките жилища. Съответно и цените им са много по-високи. Всеки, който търси нов дом, ще изброи множество предимства на един малък апартамент. Експерти, обаче, предупреждават и за някои опасности, които крие той.

Малкото жизнено пространство може да доведе до редица психични разстройства при човек, който живее в него. В интервю, психолог подчертава, че животът на едно обикновено семейство в малко жилище може да стане наистина непоносим. Скандалите ще бъдат постоянни, което определено ще доведе до развод. За компактни, според експертите, се смятат помещения с обща площ 16-26 кв. м. Психологът съветва семействата да купуват апартаменти с обща площ 45 кв. м, а 35 кв. м ще са достатъчни за самостоятелно живеещи хора.

Важно е да се обърне внимание на наличието на достатъчно прозорци в стаята. Жилището без тях има изключително потискащ ефект върху психологическото състояние на човек. Включително, съществува опасност от развитието на депресия и потенциално лошо настроение. За щастие, подчертават психолозите, в днешно време подобни предпоставки са рядкост.

Можете да се опитате да прекарвате повече време там, където има естествена светлина, и в декорацията на такава стая използвайте светли, слънчеви нюанси и радостни, оптимистични теми, съветват експерти. Важно е също така да планирате различни функционални зони. За съжаление, хаосът в къщата може много бързо да доведе до приблизително същото състояние на ума.

Цената на наемане или закупуване на недвижим имот зависи от различни фактори. Сред тях, включително и сезонни колебания на цените. Те са различни в различното време на годината.

Добре е да се имат предвид тези съвети на психолозите. Все пак не купувате жилище всяка годи. Всичко това е свързано с много разходи, нерви, време и труд. Изборът на правилното жилище ще ви донесе значително повече увереност и спокойствие за бъдещето. Ако не сте семейни и искате да живеете отделно от роднините си, за да имате свобода и спокойствие, това е чудесно. Когато избирате жилище, обаче, помислете и за бъдещето. Какво ще се случи, ако имате собствено семейство? Ще ви бъде ли достатъчно това жизнено пространство или ще се нуждаете от повече място?

Тъй като жилището се купува с някаква идея за бъдещето, то големината му, трябва да е съобразена с тази идея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com