Защо не бива да пием шампанско с начервени устни

2586
Защо не бива да пием шампанско с начервени устни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Със сигурност съществува повече митология за наливането, пиенето и съхранението на шампанско, отколкото за всеки друг ферментирал гроздов сок, споделят експертите по пенливото вино.

Въглеродният диоксид, разтворен в шампанското, ви дава уникално удоволствие, но това не е всичко. Този CO2 влияе на вкуса на пенливото вино, начина, по който се усеща в устата ви, и всички тези малки мехурчета помагат да се усети букета на шампанското, всички тези страхотни аромати достигат и до носа ви. Така че не искате да губите нито частича от този CO2, преди дори да сте отпили глътка.

Пийте шампанско, за да сте здрави

Без значение дали сте сред любителите на шампанско, или не, традицията повелява на Нова година всички да се чукнем с чаша от пенливото ...

Има проучване във Франция, което казва, че вместо да наливате шампанско по традиционния начин, който е директно в изправена чаша, трябва да го излеете в наклонена чаша, точно както постъпвате при наливането на бира. По този начин се предотвратява голямо количество CO2 да излети във вид на мехурчета по време на наливането на вълшебната течност. И това решава една от загадките на протокола за пиене на шампанско, частта на наливането ѝ. Може за неспециалист това да изглежда маловажно, но явно е решаващо за цялостното възприемане на шампанското.

Но има и други важни неща като колко студено трябва да се държи? Какво се случва ако не допиеш бутилка? Какъв е най-добрият начин да го съхранявате? Отпушена ли да е бутилката? Знаете ли, има всякакви съвети, които можете да чуете от старите домакини и светски лица, които да прилагате, има и различни начини да го съхранявате.

Във Франция съветват да се поставя метална лъжица във гърлото на бутилката. В Италия казват, че слагат метална лъжица на отвора, за да се запазят балончетата вътре. Някои хора предлагат да се сложи балон отгоре и това ще поддържа разширяването и ще задържи газа вътре.

Има и интересно твърдение за взаимодействие между това, ако сте си сложили червило и пиете вино от чашата, червилото взаимодейства с шампанското. Колкото и странно да изглежда това, оказва се, че има логика.

НИКОЙ не е предполагал, че тази напитка намалява риска от поява на ДЕМЕНЦИЯ

Едно от най-страшните заболявания, това е деменцията. Всеки иска да се предпази от нея, но не всеки се замисля върху това какъв начин н...

Експерти твърди, че всякакви мазни неща като картофен чипс или пържени картофи или в случая червило всъщност ще разбият мехурчетата, така че ще се събере твърде много пяна в чашата. И със сигурност хората са изпитали подобно нещо, особено когато са поръчали бира и някой е измил чашата, но е забравил да измие сапуна.

Затова се препоръчва да се избягва този допир, макар че е почти невъзможно. Знаем, че шампанското е напитка, която се пое по определени празнични поводи и много рядко дамите, които я консумират, са без грим. Добре е в този случай да се има предвид това взаимодействие и да се отпива внимателно от чашата, за да се допира червилото минимално до виното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно