Защо в семействата и във връзките възникват спорове, скандали, обвинения

1380
Защо в семействата и във връзките възникват спорове, скандали, обвинения
Снимка: iStock

Стабилното семейство е изградено на базата на много любов и взаимно уважение. В случаите, когато водеща е „химията“, сексът става с времето все по-рутинно забавление и партньорите все по-често започват да се „оглеждат“, търсейки нови преживявания. Разривът става неизбежен, семейството се разпада и децата се оказват главните потърпевши. Но и в най-добрите семейства възникват понякога ожесточени спорове, преминаващи дори в кавги, което налага да се правят компромиси. Това е единственият начин за справяне с ежедневно възникващите, изнервящи партньорите ситуации. Кои са областите, където избуяват противоречията между партньорите?

Първо, това е начинът, по който се възпитават децата. Всеки от партньорите в семейството си изгражда своя собствена методика, в зависимост от редица фактори: начина, по който са ги възпитавали собствените родители, нивото на интелигентност, познанията по въпроса, наблюденията върху други семейства с деца, добронамерени съвети от близки и приятели и други. При това положение е естествено да възникнат спорове, а ситуацията се влошава, когато децата са „непослушни“ или/и действат своеволно.

3 са най-големите кавгаджийки на Зодиака

Всички жени имат характерни черти, които са неприятни за околните. Някои дами са избухливи и агресивни, други са твърде сантиментални, ...

Второ, развитието на професионалната кариера – ако и двамата партньори са с амбиции в своята област, то кой ще гледа децата при ежедневните им закъснения от работа? А ако и двамата работят в една и съща сфера, то споровете помежду им са най-разнообразни.

Трето, обосновано или необосновано възникване на ревност от страна на единия, или и на двамата партньори. Съмнението във верността на другия може да бъда породена от необясними закъснения, рязко охлаждане в сексуалните отношения, флиртове, засилено чувство на собственост по отношение на партньора… Веднъж доверието нарушено, напрежението между партньорите рязко нараства и достига до сцени на ревност, при което от двете страни се сипят обвинения, закани, ругателства…

Четвърто, перманентни финансови проблеми, дължащи се на невъзможност да бъдат погасяване на време месечните вноски, поради „рехавите пръсти“ на поне единия от партньорите, както и относително ниски доходи на семейството, което задължително изисква да се планира старателно месечния бюджет.

Пето, неправилно разпределение на свободното време, което би следвало да е посветено на семейството. Хобитата, срещите с приятели/приятелки, не трябва да са за сметка на времето, необходимо децата и партньора да са щастливи. За съжаление, перманентните напрежение, стрес и умора водят до желание за усамотявате, без което партньорът няма сили да обърне внимание на любимата си половинка, като реципрочното също не е рядкост. Тази липса на желание за физическа близост води до напрежение и мисли, иницииращи неоправдани скандали.

9 признака, че не трябва да слагате край на връзката

Бури и разногласия има във всяка вързка, които много често водят до проблеми в отношенията между двама души и евентуално до раздяла.&nb...

Шесто, по-често необосновани притеснения (особено от страна на „нежния пол“), че любовта си е отишла. Основание затова е, че думите „обичам те“ и нежните погледи са изчезнали назад във времето. Когато у жената се породят съмнения, свързани с любовта й, тя започват безкрайни анализи, завършващи с въображаеми негативни сценки, при което тя, от любещата съпруга, се превръща в параноичка със силно вариращо настроение и постоянна склонност да се заяжда с партньора си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com