Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаците, които издават, че любимият не ви оценява

18 май 2021, 23:10 часа

Чувството, че партньорът не ви цени, е изключително неприятно. Това са знаците, по които може да разберете, че той не ви оценява. Те са сигнал, че трябва да помислите за бъдещето на връзката ви.

1. Вие живеете според неговите правила

Ако той не ви позволява да правите планове за бъдещето, тогава най-вероятно имате връзка с егоист.

В случай, че любимият ви не оценява вашето време, усилия или емоционални нужди, това означава, че отношенията ви са се изчерпали. Връзката без жертви и компромиси не е истинска връзка.

Ето някои ясни признаци за това:

- докато сте заедно, прекарвате времето си така, както той желае;

- той си позволява без ваше знание и съгласие да избере място за среща, с приятели;

- той винаги отхвърля и игнорира идеите ви.

2. Комуникацията с него ви натоварва психически

Според психолози индивидуалното или взаимното презрение е ясен признак на неуспешна връзка.

В психологията презрението се дефинира като чувство, с което човек се отнася към нещо, което се смята за незначително, подло или безполезно.

С други думи то е противоположно на уважението. Често във връзките това се проявява под формата изразен негативизъм, критики и сарказъм в комуникацията.

И как можете да изградите нормални отношения с човек, с когото дори не можете да общувате свободно? Задайте си този въпрос и разсъждавайте върху него.

3. Единствено вие полагате усилия в по-голямата част от времето

Ако партньорът ви не полага достатъчно усилия, за да запази връзката ви жива, то той не се интересува от вас.

Вашето емоционално здраве е от значение - запомнете това! И ако вашият партньор не инвестира във връзката ви, тогава защо е необходимо да продължавате да се измъчвате?

4. Той не смята, че връзката ви е сериозна

Ако партньорът ви използва неутрални фрази, за да ви опише пред другите, той подчертава, че вашата личност не е от значение за него.

Това може да разберете и от реакцията му в разговор за брака.

Отказът му да говори по тази тема доказва, че той не желае да даде приоритет на връзката ви. Най-вероятно любимият ви изобщо не иска сериозна и дългосрочна връзка.

Време е да помислите и да намерите изход от ситуацията за себе си.

5. Забелязвате, че той флиртува с непознати

Някои хора използват флирта като начин за създаване на положителна атмосфера. И обикновено партньорът им е наясно с това поведение. Това е единственото изключение, когато флиртът не трябва да се приема като заплаха за връзката. В противен случай се тълкува като поведение, от което произтича от изневярата.

Не е изненадващо, че флиртуващият не се притеснява твърде много от това, което мислят другите за него. Защото той е егоист, който не е готов за сериозна връзка. Едва ли ще се чувствате добре до такъв човек. 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес