Знаете ли колко вода харчи съдомиялната

17120
Знаете ли колко вода харчи съдомиялната
Снимка: iStock/Guliver

Съдомиялната определено е едно от онези устройства, които улесняват поддържането на кухнята чиста. Той не само гарантира по -добри резултати при измиване, но и спестява време, използвана електроенергия и вода. Нищо чудно, че днес може да се намери в почти всяка кухня. Все още ли си струва да миете чиниите на ръка? Колко вода използва съдомиялната?

Миене на ръка или в съдомиялна?

Точното изчисляване на това, което се отплаща повече - съдомиялна машина или ръчно миене - е предизвикателство. Разбира се, имаме нужда от вода и препарати за измиване на съдовете. Разходите се влияят от енергията за нагряване, както и от начина, по който я получавате. Това може да бъде газова печка, котелно помещение или кухненски котел. Въпреки това, спестяването на време е сигурно на пръв поглед . Измиването на съдовете на ръка е много по-отнемащ време начин.

Колко вода използва съдомиялната машина и какво трябва да запомните?

Разхода на вода на миялна машина зависи от много фактори. Това могат да бъдат екологични програми, съвременни сензори и дори техническите параметри в двигателите, използвани в устройството. По-долу ще анализираме най-важните функции, които една съдомиялна машина има и ще видим дали това е изгодна покупка.

Колко вода използва съдомиялната машина зависи до голяма степен от това с какви допълнителни функции е оборудвана. Пример за такова решение е "Мултизоне", тоест зоново измиване. Благодарение на това не е нужно да чакате мръсни съдове да напълнят цялата съдомиялна машина. Избирате "кошница" с чинии за миене, а съдомиялната ще консумира по-малко вода, но и по-малко електроенергия. Това отнема около 6 литра вода.

Функцията за половин зареждане е подобна на зоналното пране. Тук просто казвате при стартиране на съдомиялната, че само половината от наличното пространство ще бъде почистено. Благодарение на това устройството автоматично ще избере по-малко вода, което също ще доведе до спестяване на енергия. Това е доста популярно решение и ще го намерите в много продукти. Израшодваното количество вода тук средно е 5 литра.

Проверете също уреди с пране в режим ECO. В сравнение с устройства без такава възможност, тази функция намалява консумацията на вода с до 4 литра на цикъл . Нагряването на водата до по-ниска температура ви позволява да спестите от сметките за електроенергия, а скъсеното време за измиване намалява необходимото количество вода. В този режим съдомиялната машина използва ресурси по много по-ефективен начин. Освен това съдовете са изложени по-дълго на почистващи препарати, което се изразява в по-добро измиване на изсушените остатъци от храна.

Най-дългата програма за съдомиялна машина за измиване на пълно количество съдове отнема около 120 минути, консумира около 2 kW енергия и използва 22-25 литра студена вода.

Погрижете се за вашата съдомиялна машина и ще можете да се насладите на добре измити съдове. За най-добри резултати редовно почиствайте филтъра от остатъци от храна и използвайте висококачествени почистващи средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо

Колко захар е препоръчително да ядем дневно?

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

Как да се наспим дори с малко часове сън?

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com