Знаете ли от какво най-много се страхуват кучетата?

8648
Знаете ли от какво най-много се страхуват кучетата?
Снимка: iStock/Guliver

Най-добрият приятел на човека – кучето, което ни пази и защитава, минимизирайки страховете ни, също има своите и страхове, и фобии, с които му се налага да се справя. Знаете ли от какво най-много се страхуват кучетата, за да им помогнете да избягват стресовите фактори и ситуации и да улесните справянето им със страха? Страхът при кучетата може да бъде както рационален и свързан с присъствие на непознати хора, животни или коли, така и нерационален – много кучета се страхуват от шум или от заря, които не могат да ги наранят. Кои са най-честите страхове на четириногите ни приятели?

Знаете ли от какво най-много се страхуват кучетата? Разберете сега

1.  Имайте предвид, че страховете могат да бъдат следствие от остаряването на вашия пухкав приятел, както и от развитие на заболявания. В тези случаи активното лечение на основното заболяване ще помогне на кучето да се справи с фобиите си.

5-те най-често предавани болести от куче на човек

2.  Кучета, които са живели сами без много хора и без други животни до своя 3-ти месец от раждането си, порастват необичайно страхливи. Те се страхуват от хора, други животни, себеподобни и дори от малки животинчета като палета и котки. За да се справите със ситуацията, важно е да проявите търпение и разбиране и да въведе в живота на страхливкото нов човек или животно бавно, с грижа и с разбиране към притесненията на кучето.

3.   Знаете ли от какво най-много се страхуват кучетата, които имат стопани? Приятелите ви на четири лапи се страхуват от изоставяне. Особено куче, което често оставяте само, на хотел или на грижите на приятел, живее в непрекъснат страх, че ще ви загуби, ще го изоставите и няма да се върнете. Този страх е още по-голям при животни, които са взети от приют или вече са били изоставяни от стопаните си поне веднъж и са открили нов дом. Куче, чиито живот е преминал точно така, може да бъде много стресирано, прилепчиво към вас, за да не ви изпусне, търсещо непрекъснат контакт, за да не ви изгуби и да не го изоставите.

5 причини защо трябва да имате куче

4.   Кучето се страхува и от наказания. Тези умни животни чудесно разбират, когато са направили беля и им се карате и наказвате. Страх ги е, че ще се откажете от тях, че наказанието означава, че не ги обичате. Консултирайте се със специалист, ако животното има поведенчески проблеми, за да не прави бели и да не се налага да прилагате наказанието като средство за възпитание на кучето.

5.   Ако се чудите от какво най-много се страхуват кучетата, то имайте предвид, че основните фобии са свързани с шум. Непознати шумове, силен шум, заря, пиратки, фойерверки – всичко, което за вас може да е красиво забавление, е стрес за вашето куче. Съвсем не е случайно, че всяка година на 1 януари редица стопани обикалят кварталите, за да търсят своето избягало и скрило се някъде след зарята в новогодишната нощ куче. За да избегнете този риск, когато знаете, че предстои заря, прибирайте кучето вътре, за да му спестите стреса, както и своя да го търсите притеснени на следващия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com