Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

11697
Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва
Снимка: iStock

Чудили ли сте се някога защо от древни времена е прието жените да сплитат косите си и да покриват главите си, когато отиват на църква? Защо не можете да подстригвате косите на децата, докато не навършат една година? Или защо хората са изгаряли отрязаните си коси?

От древни времена на косата се придава голямо значение и магическа сила. Смятало се е, че косата притежава своеобразна енергия и действа като свързващ елемент между човека и отвъдното. В тях се съхраняват енергията, силата, здравето, съдбата и успехът на човека, затова всякакви промени в прическата влияят върху бъдещия живот на собствениците им.

Има толкова много знамения, свързани с косата и ноктите. Събрали сме за вас най-популярните от тях, но да вярвате или не в тях, решавате вие, защото няма научно потвърждение, че всичко това е вярно.

Коса

1. Вечер, преди да си легнете, винаги разресвайте добре косата си - тази процедура освобождава главата ви от натрупаната през деня информация и я поставя на рафтовете. Така че, ако сте объркани от мислите или идеите си, просто вземете гребен в ръка и всичко в главата ви моментално ще се проясни.

2. Преди важен въпрос, в който трябва да сте концентрирани, съберете косата си на стегната конска опашка в задната част на главата. Между другото, не е случайно, че офис стилът предполага строга прическа. Ако нямате прекалено дълги къдрици, поне вкъщи, преди да излезете, ги съберете по възможност на кичур; това ще ви помогне да преодолеете трудностите през деня.

3. За да се отървете от ненужното минало, за да спрете да страдате от несподелена любов, неразположението ще ви помогне... да отидете на фризьор. За да постигнете най-добър резултат, в процеса на подстригване си представете как негативната енергия напуска заедно с отрязаните краища на косата.

Какъв цвят коса си пасва перфектно с кафявите очи?

4. избирайте внимателно своя фризьор. Смята се, че този, който подстригва косата ви, влияе на вашето биополе. В идеалния случай той трябва да е непознат за вас, да не се интересува от вас и да няма намерение да действа срещу личността ви. Избирайте позитивни, а не мрънкащи хора.

Също така аурата му трябва да е топла към вас: енергията и настроението на фризьора ще усетите веднага при общуването с него, ако се вслушвате в себе си. Не ви е харесал? Не идвайте следващия път.

5. Категорично е забранено да подстригвате косата си сами. Това е опасно, защото привлича парични проблеми, влошава психологическото и физическото състояние на човека, отблъсква късмета от него, обрича го на самота и съкращава живота му.

6. На учениците не се препоръчва да се подстригват или дори да мият косата си преди изпити, за да не загубят натрупаната и научена информация.

7. Бременните жени се стараят да не подстригват косата си, тъй като се смята, че косата съхранява данни, които трябва да се предадат на бъдещото бебе.

8. С помощта на косата е възможно да се премахне и приложи разваляне, да се призоват близките, дори да се прокълне. Затова към отрязаната или дори току-що изпаднала коса трябва да се отнасяме с особена почит. В древността е било строго табу да се изхвърлят коси просто така, за да не ги използва никой със зли намерения. Оправдано е косата да се сложи в отделна торбичка и да се скрие (под голям камък или дърво), а още по-добре - да се изгори.

Косата е на второ място по сила и ефективност на магическото въздействие след човешката кръв

Нокти

В много страни по света съществуват негласни правила, които се отнасят до ноктите, защото ноктите са в състояние да растат не само през целия ни живот, но дори и след него, което е доказателство за тяхното самостоятелно съществуване. Какво не трябва да се прави според мистичните наблюдения?

1. Да се режат ноктите на малко дете под една година не е позволено, тъй като тази процедура се смята за ритуал за посвещаване на крадци.

2. За да не плаши бебето всички с дългите си нокти, младите майки се съветват да ги гризат и да ги събират в отделна кутия.

3. в съзнателна възраст обаче за жените да имат дълги добре поддържани нокти означава да са богати и самодостатъчни. И тази концепция е дошла при нас много отдавна. В края на краищата по-рано само благородниците, които не са били засенчени от домакински задължения, са могли да си позволят да имат дълги нокти и да не се притесняват, че те по някакъв начин ще им пречат на работата в двора.

Ноктите са показател не толкова за богатство, колкото за здраве

4. Лекарите по време на тежки операции определят състоянието на човека по цвета на ноктите му. Не е позволено да покривате ноктите на ръцете и краката с лак, ако ви предстои операция или раждане.

5. И по големината на полумесеца върху кладенчетата на ноктите ви може да се предскаже съдбата ви без помощта на гадател: колкото по-широки са те, толкова по-дълъг живот ви е предопределен; колкото по-отчетливи са, толкова по-ярък и по-наситен ще бъде той.

Възстановена коса? Мисията възможна с тези 5 стъпки

6. Върху ноктите могат да се забележат и скрити патологии. Мнозина вярват, че появата на жълти петна обещава бърза смърт. Въпреки това не се паникьосвайте, забелязвайки такива следи. Те могат да бъдат и доказателство за медицинско усложнение, което може да бъде излекувано с помощта на лекарите.

7. Появата на бели петна по ноктите сигнализира, че трябва да очаквате приятно събитие. Невъзможно е да се отървете от тях, защото късметът ще си тръгне с тях.

8. А черните петна, напротив, за нещастие, така че ноктите с такива следи възможно най-скоро трябва да се изрежат, за да се предпазите от неприятности.

9. Запомнете, че изрязаните нокти никога не трябва да се изхвърлят в кошчето за боклук, те трябва внимателно да се изплакнат в тоалетната. Такава процедура се извършва, за да не попаднат частици от човешкото тяло в неподходящи ръце, за да се предпазят от нечистите сили и въздействието на друг човек.

Без значение как учените се опитват да обяснят всички тези намерения от логическа гледна точка, всичко се свежда до това, че момичетата и момчетата трябва да се пазят. А вярванията са просто начин да се сплашат и мотивират хората.

Съществуват огромен брой поверия, свързани с косата и ноктите. Много от тях не са издържали на натиска на времето. Например, че бременните жени не трябва да подстригват или боядисват косата си, а бебетата не трябва да си режат ноктите. Отдавна никой не спазва тези поличби и няма жертви на неспазването им.

Въпреки това поличбата, която гласи, че не можеш да си подстригваш косата, все още е актуална. Това обещава финансови проблеми, самота, води до влошаване на психологическото състояние на човека и може да съкрати живота. Не можете да подстригвате косата на съпруга си, освен ако, разбира се, не сте професионален фризьор.

Желанието да се спестят пари от подстригването на любимия може да се окаже предстоящ развод. При студентите имало предзнаменование: не мийте косата си и не се подстригвайте преди изпит - има риск да не издържите предмета и да провалите сесията. Много майки подстригват малките си деца за първи път, когато навършат една година.

Но до една година да се докосва косата на детето не се препоръчва, за да не му докарате нещастие. В миналото се е смятало, че през годината детето от двата пола трябва да бъде обръснато голичко - предполагало се е, че това гарантира гъста коса в бъдеще. Днес това предзнаменование също в повечето случаи не се спазва, мнозина са осъзнали, че качеството на косата е генетичен фактор и не зависи от бръсненето.

Съществува убеждението, че косата и ноктите, не само на децата, но и на възрастните, трябва да се изхвърлят по подходящ начин - да се изгарят, защото всякакви безскрупулни хора могат да използват вашия биоматериал за свои користни цели.

Като стана дума за ноктите: лекарите често определят състоянието на пациента по тях, затова преди сложни операции, раждане и в някои други ситуации (например при счупени крайници) се препоръчва да се премахне лаковото покритие от ноктите.

Преди се смяташе, че белите ивици по ноктите за подарък или ново познанство, а сега се оказва, че те възникват от липсата на някои вещества в организма, така че като подарък можете да купите витаминен комплекс и да го пиете.

Може би основното към днешна дата предзнаменование е, че косата и ноктите на нежния пол трябва да са в ред. По-добре е да се отървете от цъфтящите краища с помощта на ножица, в противен случай проблемът може само да се задълбочи. А ако ноктите започнат да се чупят, те трябва да бъдат третирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com