Зодии дати на раждане - всичко за зодиите на едно място (Таблица)

399716
Зодии дати на раждане - всичко за зодиите на едно място (Таблица)
Снимка: Actualno.com

Коя зодия съм според месеца и датата на раждане? Астрологията се счита за наука, която се опитва да предскаже бъдещи събития според зодия и дати на раждане. Астролозите приемат, че еклиптиката е разделена на 12 участъка, именувани като зодиакалните съзвездия – т.нар. 12 зодии. Всяка от тях може да разкрие много за характера, същността, предимствата и недостатъците на човека, роден под нейния знак. За да откриете своята зодия, датите на раждане са крайно необходими.

Зодиите според датата на раждане(таблица):

Зодии дати
Овен 21 март – 19 април
Телец 20 април – 20 май
Близнаци 21 май – 21 юни
Рак 22 юни – 22 юли
Лъв 23 юли – 22 август
Дева 23 август – 22 септември
Везни 23 септември – 23 октомври
Скорпион 24 октомври – 22 ноември
Стрелец 23 ноември – 21 декември
Козирог 22 декември – 19 януари
Водолей 20 януари – 18 февруари
Риби 19 февруари – 20 март

Зодии дати

Зодия Овен

  • Зодия Овен: дати на раждане – 21 март – 19 април
  • Планета – Марс
  • Съзвездие – Овен
  • Елемент – Огън
  • Аромат – канела, мента
  • Щастие и късмет носят – камъните аметист и диамант, червеният цвят, числото 5
  • Предимства – всестранно развити, щедри, преливащи от енергия, приключенски настроени, честни, открити, отворени към света, изпълнени с любопитство
  • Недостатъци – остри, войнствено настроени, лишени от такт и търпение, властни, избухливи, понякога деспотични
  • Девиз – „Аз съм“
зодия овен дати

Овенът казва „Аз съм“. И той наистина е – и целеустремен, и постигащ мечтите си, и готов да воюва за правдата, за истината и за вас, когато ви счита за приятел. Като първи в Зодиака – първа зодия по дата на раждане – Овенът вижда себе си като победител и номер едно във всяко отношение. Остър, лишен от такт и търпение, той никога не пренебрегва себе си и макар да е щедър към всички, на първо място поставя собственото си Аз.

Овенът е роден, за да бъде лидер. Отворен към света, всестранно развит, той има тънък усет за всичко, необходим му, за да катери професионалната стълбица. Изпълнен с идеи, ентусиазъм, страст, сила, преливащ от енергия, Овенът често се нуждае само от малко конкуренция, за да изправи гордо рогата си и да се впусне в битка с предизвестен край – победа.

Бурният нрав и липсата на търпение оказват влияние и върху любовния живот на Овен. Той обича силно, страстно и пламенно така, както и мрази. Липса на откровеност или изневяра на половинката му могат да събудят у него вулкан от тъмни страсти и да изкарат на повърхността войнствения му характер и някои дълбоко пазени деспотични черти. Овенът е остър и тези, които събудят гнева му, ще берат негативите на бурния му нрав. Овенът е практичен и по отношение на финансите си, и в личния си живот. Той не харчи безразборно и дава всекиму според заслугите. Предпочита да получава и подарява практични подаръци, отразяващи неговата същност.

Овенът мрази лъжата. Честен, открит, прям до болка, той очаква същото отношение и мироглед от околните. Активен е и не понася пасивността. Лицемерието му е чуждо. А властта е негова втора природа. Дали ще бъдете щастливи с Овен, зависи единствено от вашия характер. За приятелите си е щедър и раздаващ се, за враговете – зъл воин. Ако вашата зодия и дати на раждане са подходяща комбинация с Овен, имате верен приятел в негово лице за цял живот.

Здраве и хранене

По отношение на здравето Овенът се нуждае от качествен сън, физическа активност и релакс, за да контролира гнева си. Най-уязвими са нервната му система, бъбреците и костите. Нуждае се от калорична и витаминозна храна, за да покорява върховете, към които се е устремил, и за да не губи енергията си. Посочените от астрологията за зодия Овен дати на раждане сочат, че представителите на тази зодия са родени през пролетта. Това ги прави калени, рядко боледуващи от простудни и вирусни заболявания.

Подходящи професии

Като войнствена личност, борец и победител, целеустремен и дързък, Овенът чудесно се справя като шеф, лидер, професионален войник, полицай, пилот, в сферата на охраната и с всички мъжки професии, за които е необходим остър ум, силен характер, активност и борбеност.

Звезден съвет – Запазете спокойствие.

Зодия Телец

  • Зодия Телец: дати на раждане – 20 април – 20 май
  • Планета – Венера
  • Съзвездие – Телец
  • Елемент – Земя
  • Аромат – карамфил, люляк
  • Щастие и късмет носят – розов цвят, шестица, камък сапфир
  • Предимства – притежава талант и вроден усет, романтичен, решителен, елегантен, спокоен, умерен, уравновесен, готов да помага, милостив
  • Недостатъци – предубеден, капризен, чревоугодник, инат, злопаметен, способен да омаловажава слабостите си и да ги отрича
  • Девиз – „Аз притежавам“

зодия телец дати

Телецът, за чиято зодия като дати на раждане са посочени дните между 20 април и 20 май, е също толкова непредсказуем като пролетта, макар да е здраво стъпил на земята. Той може да е топъл, изискан и чувствен, а също и студен инат – зависи как си постелеш и какво ще заслужиш. Телецът казва: „Аз притежавам“, и той наистина има от всичко по много – елегантност, интелигентност, изискан вкус към храната, увереност, спокойствие, характер. Да, Телецът наистина притежава завиден характер. Той вярва в уменията и собственото си Аз, увереността му е впечатляваща и привличаща, знае цената си и стои гордо на сцената на живота. Традиционалист по природа, Телецът не обича промените и новото модерно, той живее просто и щастливо, уверен в правотата на избора си. Обича с ушите си, харесва му да бъде ласкан и да слуша комплименти. Критиката, макар да е градивна и поднесена с такт и на четири очи, го ранява жестоко и превръща в див звяр, готов да се отбранява.

Телецът е почитател на лукса, пиршеството за сетивата и красотата. Той ще се наслади на великолепните залези, красивите хора, вкусната храна, подредения дом. Естет по природа, чудесно се вписва в дейности, творящи красота, като изкуствата.

В любовта Телецът е отдаден, готов да помага на половинката си, търсещ идеалния партньор, хармония, спокойствие и покой. Като един от най-големите сладострастници на Зодиака и като пролетно дете със зодия с дати на раждане в разпукващата пролет, Телецът е склонен да се заглежда встрани и да бъде неверен, макар да държи на семейството си повече от всичко на света.

Здраве и хранене

Телецът трябва да се пази от преминаването на заболяванията от остри в хронични, тъй като в този случаи ще има проблеми за цял живот. Препоръчва се да консумира много пролетни плодове и зеленчуци, отговарящи на неговата зодия и дати на раждане.

Подходящи професии

Отговорен, уверен, артистичен, спокоен, умерен – Телецът може да бъде с еднакъв успех и артист, и лекар, и учен.

Звезден съвет – Отдайте се на лукса.

Зодия Близнаци

  • Зодия Близнаци: дати на раждане – 21 май – 21 юни
  • Планета – Меркурий
  • Съзвездие – Близнаци
  • Елемент – Въздух
  • Аромат – зюмбюл, нарцис
  • Щастие и късмет носят – жълт цвят, 7, камък опал
  • Предимства – изпълнени с жизненост и радост, усмихнати, весели, забавни
  • Недостатъци – упорити, двойствени, прикрити, любопитни, повърхностни
  • Девиз – „Аз мисля“

зодия близнаци дати

Противоречиви, променящи мнението и чувствата си така, както през май се сменя слънцето с дъжда – такива са Близнаците – представителите на зодия с дати на раждане в късната пролет. Девизът им е „Аз мисля“, но те всеки път, всеки ден и всеки час мислят нещо различно и нещо ново. Трудни за разбиране заради своя двойствен характер, често те самите се лутат и не могат да открият себе си, да изберат своята същност и да я следват. С Близнаци усмивката никога не слиза от устните, те са забавни и винаги сътворяват бели, способни да разсмеят и най-сериозния човек и да разтопят ледове. Непрекъснатата им изменчивост обаче, честата смяна на мнението и настроенията са причина за доза несигурност у отсрещната страна и за определяне на Близнаци като вятърничави и несериозни. Трудно може да им поверите най-отговорните си дела, тъй като трудно ще им се доверите. Нездравото им любопитство често е причина да бъдат считани за клюкари и да се въздържат приятелите им да им поверяват тайните си, за да не станат те обществено достояние.

Близнаци са оратори, които впечатляват със словата си, но внимавайте – преценете дали са искрени и дали ще мислят така и след малко.

В любовта тези пролетни чеда, за чиято зодия датите на раждане са дни от месеците май и юни, често сменят половинката си така, както се сменя времето вън. Но намерят ли идеалната, онази половинка, която ги допълва и кара да бъдат цели и завършени, те са готови да ѝ се отдадат завинаги.

Здраве и хранене

Емоционални, превъзбудени, Близнаците се нуждаят от прием на храни, богати на магнезий и калций, които да поддържат нервната им система изрядна и да облекчат страданията на нервна почва. Слабите им места са белите дробове и ръцете. Храната за тази зодия трябва да бъде пъстра и свежа като пролетта, топла като приближаващото лято. Крушите, морковите, пъпешите, бобовите култури, хрупкавите лешници и млечните продукти са идеален избор за тях.

Подходящи професии

Всяка дейност, свързана с писане и ораторски умения като писател, журналист, преводач, говорител, търговски представител, е подходяща за Близнаци.

Звезден съвет – Дръжте на думата и обещанията си.

 

Зодия Рак

  • Зодия Рак: дати на раждане – 22 юни – 22 юли
  • Планета – Луна
  • Съзвездие – Рак
  • Елемент – Вода
  • Аромат – магнолия, лилия
  • Щастие и късмет носят – цвят зелен, перла, 2
  • Предимства – емоционални, притежаващи въображение, бързи, грижовни, всеотдайни
  • Недостатъци – чувствителни, сприхави, конфликтни, алчни, егоцентрични, злопаметни, раздразнителни, склонни към депресия и мрачни мисли
  • Девиз – „Аз чувствам“

зодия рак дати

Тази грижовна и лоялна зодия с дати на раждане в началото на знойното лято е също толкова гореща като характер, колкото слънцето. Обидите ли го, Ракът трудно ще прости. Макар да изглежда, че бързо забравя, той дълго пази спомена за обидата в душата си и при първа възможност натяква. Девизът на Рака е „Аз чувствам“. И той наистина чувства – обидата, несправедливата дума, чувства се застрашен от болести, от края на света, от крадци, от извънземни… Ракът винаги вижда света в черни краски, като заплаха, като несигурност, а чашата – наполовина празна. Нуждае се силно от близките си и е зависим от тях, за да прогонват черните му мисли и да му дават опора и сигурност. Спокойната атмосфера вкъщи, любяща половинка и сигурност е всичко, от което се нуждае Ракът, за да се превърне в грижовен и лоялен завинаги.

В любовта Ракът търси човека, който ще превърне страха му в сила, зимата – в лято, а черните мисли – в цветна дъга; единствения и неповторимия.

Здраве и хранене

Ракът страда от психосоматични проблеми и често счита, че е болен от нещо неизлечимо. Важно е да наблегне на укрепване на психиката и след това да се погрижи за тялото, като най-уязвими са жлъчката, гърдите и черният дроб. Менюто на тази зодия с дати на раждане юни и юли може да изобилства от морски дарове, краставици, марули, диня.

Подходящи професии

Рак обича морето, както и да се грижи за другите. Професии в хуманитарната сфера, както и свързани с морето, са идеални за него.

Звезден съвет – Погледнете живота от хубавата му страна и забравете за тревогите.

Зодия Лъв

  • Зодия Лъв: дати на раждане – 23 юли – 22 август
  • Планета – Слънце
  • Съзвездие – Лъв
  • Елемент – Огън
  • Аромат – невен
  • Щастие и късмет носят – оранжев и жълт цвят, 19, камък оникс
  • Предимства – състрадателни, лоялни, отличаващи се с вярност и грижа за другите, милостиви, горди и независими
  • Недостатъци – с висока самооценка, егоцентрични, горделиви
  • Девиз – „Аз заповядвам“

зодия лъв дати

Властен, величествен, царствен, с висока самооценка, Лъвът – зодия с дати на раждане през горещото лято, е толкова парещ и ярък колкото слънцето. Той лесно става център на всяко събитие, като впечатлява околните с артистичните си заложби и царствената си осанка. Лъвът привлича погледите с усета си за мода, самочувствието си, увереността в силите си, умението да ръководи, да наставлява. Че как иначе, нали е цар и пръв в джунглата на живота? Самороден талант с нестихващо въображение, свеж и нестандартен поглед над нещата и с артистични заложби, Лъвът прави всяко нещо, с което се заеме, много по-ярко, по-различно, вдъхва му нов живот и нов поглед, дори да е стара същността му.

С авторитета, който излъчва, със своя оптимизъм, сила и власт, Лъвът достига с лекота поставените цели и е роден за лидер. В кариерата подходящи за него за лидерските позиции, а в личния живот – тези на глава на семейството.

Прекалената горделивост е най-голямата спънка по пътя на Лъва, негова грешка и пречка в много моменти. Лъвът е едновременно и горд, което е повод за уважение, и горделив, което е слабост.

В личните си отношения представителите на зодията с дати на раждане между 23 юли и 2 август държат на честността, прямотата, свободата и независимостта си. Не търпят ограничения и да бъдат командвани.

Здраве и хранене

Лъвът трябва да се пази от силни емоции, които рушат физическото му здраве. Като представител на лятна зодия с дати на раждане през юли и август, той се радва на добро общо здравословно състояние и устойчивост на вирусни и бактериални патогени. Уязвим е само гръбначният стълб.

Подходящи професии

Лидер, водач и артистичен, Лъвът е идеален за мениджърски позиции и работа в сферата на модата и театъра.

Звезден съвет – Поне за миг не се изживявайте като цар. Оставете се да бъдете воден.

Зодия Дева

  • Зодия Дева: дати на раждане – 23 август – 22 септември
  • Планета – Меркурий
  • Съзвездие – Дева
  • Елемент – Земя
  • Аромат – канела
  • Щастие и късмет носят – сивият цвят, сапфирът и числото 7
  • Предимства – непорочни, представителни, скромни, практични, елегантни
  • Недостатъци – с нездраво любопитство, критични, тревожни, алчни
  • Девиз – „Аз анализирам“

зодия дева дати

Девизът на представителите на зодия Дева с дати на раждане в късното лято е в идеална хармония с характера им. Те наистина умеят да анализират – думи, дела, жестове, събития и откриват причини и връзки там, където никой друг не ги вижда. Аналитичният им ум, съчетан с практичност, прави Девите родени да дърпат конците зад кулисите, оставайки в сянка. Девата е отличен манипулатор с нездраво любопитство, който може да измъкне всичките ви тайни и да ги използва за постигане на целите си и за задоволяване на своята алчност. Бъдете внимателни с Деви, които не познавате добре, за да не станете техни жертви.

Тихи и непорочни по принцип, Девите са стихия, която, веднъж избухнала, може да унищожи всичко по пътя си и да покаже скритите си страсти. Представителите на тази зодия са често неспокойни и тревожни, повод за притесненията им може да стане всичко, а това влияе негативно на трезвото им мислене, преценка и на здравето им.

В кариерата и на работното място се раздават без остатък и са отдадени на каузата и задълженията си. Готови са да се борят за целите си и да търсят решение до постигането им.

В личните си отношения и любовта рядко дават публичен израз на чувствата си и държат на преданост, доверие и лоялност.

Здраве и хранене

Нервната и храносмилателната система са най-чувствителни при представителите на зодия Дева. Макар за тази зодия датите на раждане да са през топлите месеци и да предполагат добра имунна система, Девите не се радват на устойчиво здраве и имунитет, но обикновено не боледуват и от тежки животозастрашаващи заболявания.

Подходящи професии

Девите намират своето поприще и призвание в сферата на медицината, математиката, банковото дело, застрахователните услуги. Девите са известни и като зодията, даваща на света най-много учени.

Звезден съвет – Не бъдете критични.

Зодия Везни

  • Зодия Везни: дати на раждане – 23 септември – 23 октомври
  • Планета – Венера
  • Съзвездие – Везни
  • Елемент – Въздух
  • Аромат – роза
  • Щастие и късмет носят – коралът, кафявият цвят и числото 3
  • Предимства – спокойни, уравновесени, изискани, справедливи, приятелски настроени, хармонични
  • Недостатъци – лекомислени, несериозни, предпазливи, нарцистични
  • Девиз – „Аз уравновесявам“

зодия везни дати

Девизът на представителите на зодия Везни е красноречив – те са балансьорът, фигурата, която не допуска конфликт и със своята уравновесеност и справедливост съумяват да бъдат посредник между конфликтни страни. Везните не обичат конфликта и се стремят да го избегнат на всяка цена. Характерът им е лек, разбират се лесно с всички и съумяват да градят мостове между хората. Макар да са зодия с дати на раждане в дъждовната есен, Везни са усмихнати, слънчеви и жизнерадостни личности в пълен противовес на сивите месеци, през които са рождените им дни.

Представителите на зодия Везни са очарователни, харизматични, лесно съумяват да привлекат хората, да ги владеят и спечелят сърцата и умовете им. С чувство за такт и великодушие, те са душата на всяка компания, приятни събеседници и верни приятели. Съумяват да разгадаят и предусетят безпроблемно настроенията, чувствата и мислите на околните и да използват тази своя възможност за установяване на равновесие и баланс между различни страни в спор.

В интимните отношения и любовта са също така галантни, изискани и държат на хармонията. Обичат да бъдат ухажвани, държат на добрия тон и безпроблемните отношения без драми и игрички.

Здраве и хранене

Слабо място на зодия Везни са бъбреците и кожата. Важно е да внимават с консумацията на захарни и тестени изделия и да предпочитат плодове, мед и ядки, когато им се хапва нещо хрупкаво или сладко.

Подходящи професии

Способностите и вроденият им талант да помиряват хората и да разрешават споровете ги правят ценни юристи и способни адвокати. Дипломацията и политиката също са подходящи за тях.

Звезден съвет – Не позволявайте на чуждите конфликти да оцветяват дните ви в черни краски.

Зодия Скорпион

  • Зодия Скорпион: дати на раждане – 24 октомври – 22 ноември
  • Планета – Плутон, Марс
  • Съзвездие – Скорпион
  • Елемент – Вода
  • Аромат – орхидея, ванилия
  • Щастие и късмет носят – черният и червеният цвят, числото 4, ясписът
  • Предимства – магнетични, сексапилни, омайващи, отдадени, непреклонни, свободолюбиви, със силно развита интуиция
  • Недостатъци – ревниви, отмъстителни, разрушителни, властни, нетолерантни, потайни
  • Девиз – „Аз желая“

Страстен, опасен, отмъстителен, Скорпионът е стихия, която може да те унищожи или да ти подари цялата любов на земята – зависи как си постелиш. Скорпионът никога не прощава обида и винаги търси път към целта си. Той е независим, свободолюбив, не може да бъде вкаран в рамки, правила, да властват над него или да му налагат начин на мислене. Изключително силно развитата интуиция на Скорпиона, която прилича на гадателство, му помага да прецени чудесно дори непознати хора, спасява го от редица беди, сочи му правилния път и му помага да постигне целите си. А те са многобройни. Скорпионът желае. Това е неговият девиз. Той невинаги знае какво точно иска, иска много или променя желанията си по-бързо от посоката на вятъра като в мразовит зимен ден, в който представителите на зодия Скорпион имат своите дати на раждане. И макар да не е винаги сигурен в желанията си, Скорпионът винаги иска. И иска по много. Трудно ще устоите на чара му, ще разгадаете душата му и ще разберете делата му, но ще останете завинаги пленени от Скорпиона, жаден за още от всичко това, което не сте разгадали, но ви е приковало завинаги.

Скорпионът държи на лоялността. Нелоялните нямат място в живота му, те не могат да бъдат приятели на Скорпиона. Верен и честен приятел, готов на всичко за другите, Скорпионът не прощава предателството, лъжата и лицемерието.

Смели, решителни, безкомпромисни, неуморни, Скорпионите винаги постигат целите си, колкото и дълъг и труден да е пътят. Те се грижат за по-слабите и нуждаещите се, минавайки през силните на деня, които ги обезличават и тормозят. Защитници на правдата и закрилници на приятелите си, Скорпионите често са борци за права и отмъщават със сила, която разрушава.

Скорпионът не се притеснява да нарече истините с техните имена, да каже на всекиму в лицето какво мисли. Той не плете интриги, не говори зад гърба, не си губи времето с детски игри. Стреля право в целта, колкото и да не е приятно на другите.

В любовта и личния живот е ревнив, тайнствен, страстен, привличащ като с магнит противоположния пол. Изисква пълно отдаване, честност и вярност от половинката.

Здраве и хранене

Уязвими при Скорпиона са ставите и костите. Артритът е често срещан при хората от зодията с дати на раждане през зимата. Скорпионите следва да пазят и храносмилателната система, кожата и психиката си, тъй като са склонни да се притесняват излишно, а стресът им влияе отрицателно. По отношение на храненето се препоръчва прием на храни, богати на витамини и протеини.

Подходящи професии

За надарените с почти пророчески способности Скорпиони работа в сферата на разузнаването, полицията, окултните науки е изключително подходяща. Те винаги предусещат нередностите, лъжата и истината и това е прекрасна основа за тези професии. От Скорпионите стават чудесни детективи, които предусещат събитията и истините само с един поглед, преди да са направили проучването си.

Звезден съвет – Слушайте винаги вътрешния си глас и интуицията си. Те не са ви лъгали никога.

Зодия Стрелец

  • Зодия Стрелец: дати на раждане – 23 ноември – 21 декември
  • Планета – Юпитер
  • Съзвездие – Стрелец
  • Елемент – Огън
  • Аромат – лавандула
  • Щастие и късмет носят – син цвят, числото 6, аметист
  • Предимства – щедри, усмихнати, позитивно настроени, безгрижни, оптимисти, проницателни, смели
  • Недостатъци – несръчни, непохватни, небрежни
  • Девиз – „Аз разбирам“

зодия стрелец дати

Мечтатели, приключенци, позитивно настроени и безгрижни оптимисти, Стрелците са толкова чисти и непосредствени, че печелят симпатии, без да се стараят, постигат целите си лесно и безгрижно. Родените под знака на зодия Стрелец с дати на раждане през мразовитата зима всъщност са в пълен противовес със сезона – цветни, шарени, усмихнати, топли личности, които разпръскват настроение и чар.

Стрелците винаги имат смели цели и мечти, които надхвърлят очакваните. Тяхната проницателност им помага да успяват, без да полагат много усилия, което е ценно за тях, тъй като по природа са небрежни и непохватни. Улучват десетката, без дори да се целят, стараят и правят всичко почти на шега. Късметът следва стъпките им, а успехът е тяхна пътеводна звезда.

В личния живот и любовта Стрелците не са особено проницателни и са склонни да повтарят грешките си многократно, без да си извлекат поука. Това прави любовния им живот по-труден, а връзките с приятели далеч невинаги най-подходящите. Стрелците лесно преодоляват любовните разочарования и съумяват да продължат напред.

Здраве и хранене

Стрелците са с уязвимо здраве, което може би се дължи на датите на раждане през зимата. Слабите места на представителите на тази зодия са горните и долните дихателни пътища, кръвоносните съдове, ставите и костите. Препоръчва се увеличена консумация на зърнени храни и кълнове, зеленчуци и плодове като моркови, кайсии, смокини, кестени.

Подходящи професии

Стрелците обичат да помагат и поучават хората, да работят с тях и за тях, което ги прави подходящи за професии като учител, преподавател, рекламен агент. Жаждата им за приключение прави професията на екскурзовода също подходяща за тях. Любовта към животните може да ги насочи и към ветеринарната медицина.

Звезден съвет – Не хабете стрелите си за цели, които не си заслужават.

Зодия Козирог

  • Зодия Козирог: дати на раждане – 22 декември – 19 януари
  • Планета – Сатурн
  • Съзвездие – Козирог
  • Елемент – Земя
  • Аромат – горски цветя
  • Щастие и късмет носят – зеленият и кафявият цвят, рубинът и числото 4
  • Предимства – лоялни, търпеливи, интелигентни, практични, хора, на които може да се разчита
  • Недостатъци – подозрителни, инати, мнителни, несклонни на компромис, лишени от гъвкавост, студени
  • Девиз – „Аз мога“

зодия козирог дати

Хората от зодия Козирог с дати на раждане през мразовитата зима са студени и лишени от енергия също като сезона, през който са се появили на белия свят. Мнителни, подозрителни, считащи, че всяко нещо има своята скрита причина и не заслужава доверие, те трудно се доверяват на хората, срещат затруднение и при изграждане и поддържане на лични и служебни взаимоотношения. Когато изградят обаче взаимоотношения с някого, те са опора за него, личност, на която може да се разчита благодарение на пословичната им лоялност и отдаденост.

Девизът на зодия Козирог казва всичко. Той може. Може да бъде лоялен, да постига целите си, да предусеща гнилите отношения, да избягва конфликти, да бъде практичен. Интелигентни и мъдри, Козирозите са обаятелни личности, когато не проявяват ината си и не се поддават на меланхолията – чест спътник в живота им.

Здраве и хранене

Като зодия, чиито дати на раждане са през мразовитата зима, Козирозите имат проблем с обмяната на веществата, страдат от заболявания на дихателната и храносмилателната система, депресия и меланхолия. Важно е да се пазят от студа и влагата и да прекарват повече време на слънце, което да събуди енергията, усмивката и сетивата им. Препоръчва се консумация на целина, цвекло, тиква, касис, мед, кълнове, кестени, шипки и бъз.

Подходящи професии

Козирозите са подходящи за ръководни кадри, политици, мениджъри благодарение на своята природна интелигентност и такт. Подходящи професии могат да открият и в сферата на счетоводството и строителството.

Звезден съвет – Усмихнете се! Светът е цветен.

Зодия Водолей

  • Зодия Водолей: дати на раждане –20 януари – 18 февруари
  • Планета – Уран
  • Съзвездие – Водолей
  • Елемент – Въздух
  • Щастие и късмет носят – светлосин цвят, аквамарин, числото 22
  • Предимства – мъдри, толерантни, независими, свободолюбиви, човечни, идеалисти
  • Недостатъци – несдържани, маниакални, хаотични, разсеяни
  • Девиз – „Аз знам“

зодия водолей дати

Водолеите са свободолюбиви и фини натури, които не обичат да ангажират другите с проблемите, целите и мечтите си. Предпочитат самотата пред шумната компания и избират да се справят сами в бурите на живота си. С това дават вид на егоисти и саможиви, което тотално не съвпада с истинската им природа. Мъдростта, идеализмът и човечността им не им позволява да натоварват другите с тревогите си, а предпочитат да разрешат проблемите си, разчитайки само на себе си. Когато обаче друг се нуждае от грижите им, Водолеят винаги е там. Хуманист, надарен с широк мироглед и топло сърце, той е тотално различен от сезона, в който зодията има своите дати на раждане – зимните месеци.

В личния живот и любовта Водолеят също избягва оковите на брака и трудно съумява да се съобразява с ограниченията, поставяни пред него. Най-ценното за Водолей е свободата му. За нея той е готов да се откаже от много други неща или да живее сам. Привлечени са от хора със стил, различен и оригинален начин на мислене, за които пошлостта и подлостта също са табу. Водолеите лесно се сприятеляват, общуват свободно и спокойно с хора от всички възрасти, с разнообразни интереси и възможности, но никога не разчитат на друг освен на себе си.

Здраве и хранене

Водолей се нуждае от повече движение, сън и от природата, за да възстанови силите си и да намери своя вътрешен баланс. Често представителите на тази зодия се доверяват на алтернативната медицина. Предразположени са към анемия, цистит, проблеми, свързани с кръвообращението. Препоръчва се увеличаване на консумацията на храни, богати на магнезий, както и добавяне към менюто на нетрадиционни ястия като тези, съдържащи лен и глухарче.

Подходящи професии

Водолей се справя чудесно с техниката. Професии като електротехник, фотограф, изобретател, компютърен специалист са идеални за него.

Звезден съвет – Оставете другите веднъж да помогнат и на вас.

Зодия Риби

  • Зодия Риби: дати на раждане – 19 февруари – 20 март
  • Планета – Нептун
  • Съзвездие – Риби
  • Елемент – Вода
  • Аромат – кафе
  • Щастие и късмет носят – белият цвят, аметистът, числото 11
  • Предимства – емоционални, състрадателни, съпричастни, романтични, интуитивни
  • Недостатъци – мълчаливи, изолирани, меланхолични, избухливи, мнителни, стеснителни
  • Девиз – „Аз вярвам“

зодия риби дати

Като последен зодиакален знак, зодия с дати на раждане на прага на пролетта, Риби притежават по мъничко от всяка от предходните зодии. Това ги прави хамелеони, които може да се разкрият пред вас и като човеколюбци, и като агресори, и като хора с добри сърца, и като избухливи и мнителни. Във всяка ситуация Риби са различни, но винаги романтични и леко изолирани. Мълчанието е техният запазен знак.

Независими и с ярка индивидуалност, Рибите трудно слушат другите и рядко следват наставления или команди. Душата на компанията са сред приятели и срамежливи, мълчаливи и потиснати в непозната среда. Мразят промените в живота си и предпочитат старото, добре познатото, отъпканите пътища и приятелите от детството си. Промените ги правят тревожни, а опитът на околните да наложат себе си – агресивни и избухливи.

В любовта трудно срещат подходящия партньор – единствен и допълващ ги, но намерят ли го, лесно се приспособяват към него и се отдават на връзката си.

Здраве и хранене

Рибите са уязвими към пристрастяване към алкохол и цигари. Вредните им навици често оказват отрицателно въздействие върху здравето им. Предразположени са към меланхолия, затлъстяване, психози, нервни и кожни заболявания. Препоръчва се консумация на нетрадиционни продукти като мак и водорасли, както и на чайове и храни, богати на йод.

Подходящи професии

Рибите се справят успешно в морските професии – там плуват в свои води. Моряци, рибари и всичко, свързано с корабоплаването, е повече от подходящо за тях. Рибите са и отлични музиканти, фармацевти и медици, търговци на алкохол, сервитьори и бармани.

Звезден съвет – Отдайте се на нови преживявания, не плувайте само в свои води.

Астрологията се счита за псевдонаука, която се опитва да предскаже бъдещи събития според зодия и дати на раждане. Астролозите приемат, че еклиптиката е разделена на 12 участъка, именувани като зодиакалните съзвездия – т.нар. 12 зодии. Всяка от тях може да разкрие много за характера, същността, предимствата и недостатъците на човека, роден под нейния знак. За да откриете своята зодия, датите на раждане са крайно необходими.

Зодии дата:

 Овен 21 март – 19 април
 Телец  20 април – 20 май
 Близнаци  21 май – 21 юни
 Рак  22 юни – 22 юли
 Лъв  23 юли – 22 август
 Дева  23 август – 22 септември
 Везни  23 септември – 23 октомври
 Скорпион 24 октомври – 22 ноември 
 Стрелец 23 ноември – 21 декември
Козирог  22 декември – 19 януари
 Водолей 20 януари – 18 февруари
 Риби 19 февруари – 20 март

Зодия Овен

Зодия Овен: дати на раждане – 21 март – 19 април

Планета – Марс

Съзвездие – Овен

Елемент – Огън

Аромат – канела, мента

Щастие и късмет носят – камъните аметист и диамант, червеният цвят, числото 5

Предимства – всестранно развити, щедри, преливащи от енергия, приключенски настроени, честни, открити, отворени към света, изпълнени с любопитство

Недостатъци – остри, войнствено настроени, лишени от такт и търпение, властни, избухливи, понякога деспотични

Девиз – „Аз съм“

Овенът казва „Аз съм“. И той наистина е – и целеустремен, и постигащ мечтите си, и готов да воюва за правдата, за истината и за вас, когато ви счита за приятел. Като първи в Зодиака – първа зодия по дата на раждане – Овенът вижда себе си като победител и номер едно във всяко отношение. Остър, лишен от такт и търпение, той никога не пренебрегва себе си и макар да е щедър към всички, на първо място поставя собственото си Аз.

Овенът е роден, за да бъде лидер. Отворен към света, всестранно развит, той има тънък усет за всичко, необходим му, за да катери професионалната стълбица. Изпълнен с идеи, ентусиазъм, страст, сила, преливащ от енергия, Овенът често се нуждае само от малко конкуренция, за да изправи гордо рогата си и да се впусне в битка с предизвестен край – победа.

Бурният нрав и липсата на търпение оказват влияние и върху любовния живот на Овен. Той обича силно, страстно и пламенно така, както и мрази. Липса на откровеност или изневяра на половинката му могат да събудят у него вулкан от тъмни страсти и да изкарат на повърхността войнствения му характер и някои дълбоко пазени деспотични черти. Овенът е остър и тези, които събудят гнева му, ще берат негативите на бурния му нрав. Овенът е практичен и по отношение на финансите си, и в личния си живот. Той не харчи безразборно и дава всекиму според заслугите. Предпочита да получава и подарява практични подаръци, отразяващи неговата същност.

Овенът мрази лъжата. Честен, открит, прям до болка, той очаква същото отношение и мироглед от околните. Активен е и не понася пасивността. Лицемерието му е чуждо. А властта е негова втора природа. Дали ще бъдете щастливи с Овен, зависи единствено от вашия характер. За приятелите си е щедър и раздаващ се, за враговете – зъл воин. Ако вашата зодия и дати на раждане са подходяща комбинация с Овен, имате верен приятел в негово лице за цял живот.

Здраве и хранене

По отношение на здравето Овенът се нуждае от качествен сън, физическа активност и релакс, за да контролира гнева си. Най-уязвими са нервната му система, бъбреците и костите. Нуждае се от калорична и витаминозна храна, за да покорява върховете, към които се е устремил, и за да не губи енергията си. Посочените от астрологията за зодия Овен дати на раждане сочат, че представителите на тази зодия са родени през пролетта. Това ги прави калени, рядко боледуващи от простудни и вирусни заболявания.

Подходящи професии

Като войнствена личност, борец и победител, целеустремен и дързък, Овенът чудесно се справя като шеф, лидер, професионален войник, полицай, пилот, в сферата на охраната и с всички мъжки професии, за които е необходим остър ум, силен характер, активност и борбеност.

Звезден съвет – Запазете спокойствие.

Зодия Телец

Зодия Телец: дати на раждане – 20 април – 20 май

Планета – Венера

Съзвездие – Телец

Елемент – Земя

Аромат – карамфил, люляк

Щастие и късмет носят – розов цвят, шестица, камък сапфир

Предимства – притежава талант и вроден усет, романтичен, решителен, елегантен, спокоен, умерен, уравновесен, готов да помага, милостив

Недостатъци – предубеден, капризен, чревоугодник, инат, злопаметен, способен да омаловажава слабостите си и да ги отрича

Девиз – „Аз притежавам“

Телецът, за чиято зодия като дати на раждане са посочени дните между 20 април и 20 май, е също толкова непредсказуем като пролетта, макар да е здраво стъпил на земята. Той може да е топъл, изискан и чувствен, а също и студен инат – зависи как си постелеш и какво ще заслужиш. Телецът казва: „Аз притежавам“, и той наистина има от всичко по много – елегантност, интелигентност, изискан вкус към храната, увереност, спокойствие, характер. Да, Телецът наистина притежава завиден характер. Той вярва в уменията и собственото си Аз, увереността му е впечатляваща и привличаща, знае цената си и стои гордо на сцената на живота. Традиционалист по природа, Телецът не обича промените и новото модерно, той живее просто и щастливо, уверен в правотата на избора си. Обича с ушите си, харесва му да бъде ласкан и да слуша комплименти. Критиката, макар да е градивна и поднесена с такт и на четири очи, го ранява жестоко и превръща в див звяр, готов да се отбранява.

Телецът е почитател на лукса, пиршеството за сетивата и красотата. Той ще се наслади на великолепните залези, красивите хора, вкусната храна, подредения дом. Естет по природа, чудесно се вписва в дейности, творящи красота, като изкуствата.

В любовта Телецът е отдаден, готов да помага на половинката си, търсещ идеалния партньор, хармония, спокойствие и покой. Като един от най-големите сладострастници на Зодиака и като пролетно дете със зодия с дати на раждане в разпукващата пролет, Телецът е склонен да се заглежда встрани и да бъде неверен, макар да държи на семейството си повече от всичко на света.

Здраве и хранене

Телецът трябва да се пази от преминаването на заболяванията от остри в хронични, тъй като в този случаи ще има проблеми за цял живот. Препоръчва се да консумира много пролетни плодове и зеленчуци, отговарящи на неговата зодия и дати на раждане.

Подходящи професии

Отговорен, уверен, артистичен, спокоен, умерен – Телецът може да бъде с еднакъв успех и артист, и лекар, и учен.

Звезден съвет – Отдайте се на лукса.

Зодия Близнаци

Зодия Близнаци: дати на раждане – 21 май – 21 юни

Планета – Меркурий

Съзвездие – Близнаци

Елемент – Въздух

Аромат – зюмбюл, нарцис

Щастие и късмет носят – жълт цвят, 7, камък опал

Предимства – изпълнени с жизненост и радост, усмихнати, весели, забавни

Недостатъци – упорити, двойствени, прикрити, любопитни, повърхностни

Девиз – „Аз мисля“

Противоречиви, променящи мнението и чувствата си така, както през май се сменя слънцето с дъжда – такива са Близнаците – представителите на зодия с дати на раждане в късната пролет. Девизът им е „Аз мисля“, но те всеки път, всеки ден и всеки час мислят нещо различно и нещо ново. Трудни за разбиране заради своя двойствен характер, често те самите се лутат и не могат да открият себе си, да изберат своята същност и да я следват. С Близнаци усмивката никога не слиза от устните, те са забавни и винаги сътворяват бели, способни да разсмеят и най-сериозния човек и да разтопят ледове. Непрекъснатата им изменчивост обаче, честата смяна на мнението и настроенията са причина за доза несигурност у отсрещната страна и за определяне на Близнаци като вятърничави и несериозни. Трудно може да им поверите най-отговорните си дела, тъй като трудно ще им се доверите. Нездравото им любопитство често е причина да бъдат считани за клюкари и да се въздържат приятелите им да им поверяват тайните си, за да не станат те обществено достояние.

Близнаци са оратори, които впечатляват със словата си, но внимавайте – преценете дали са искрени и дали ще мислят така и след малко.

В любовта тези пролетни чеда, за чиято зодия датите на раждане са дни от месеците май и юни, често сменят половинката си така, както се сменя времето вън. Но намерят ли идеалната, онази половинка, която ги допълва и кара да бъдат цели и завършени, те са готови да ѝ се отдадат завинаги.

Здраве и хранене

Емоционални, превъзбудени, Близнаците се нуждаят от прием на храни, богати на магнезий и калций, които да поддържат нервната им система изрядна и да облекчат страданията на нервна почва. Слабите им места са белите дробове и ръцете. Храната за тази зодия трябва да бъде пъстра и свежа като пролетта, топла като приближаващото лято. Крушите, морковите, пъпешите, бобовите култури, хрупкавите лешници и млечните продукти са идеален избор за тях.

Подходящи професии

Всяка дейност, свързана с писане и ораторски умения като писател, журналист, преводач, говорител, търговски представител, е подходяща за Близнаци.

Звезден съвет – Дръжте на думата и обещанията си.

Рак

Зодия Рак: дати на раждане – 22 юни – 22 юли

Планета – Луна

Съзвездие – Рак

Елемент – Вода

Аромат – магнолия, лилия

Щастие и късмет носят – цвят зелен, перла, 2

Предимства – емоционални, притежаващи въображение, бързи, грижовни, всеотдайни

Недостатъци – чувствителни, сприхави, конфликтни, алчни, егоцентрични, злопаметни, раздразнителни, склонни към депресия и мрачни мисли

Девиз – „Аз чувствам“

Тази грижовна и лоялна зодия с дати на раждане в началото на знойното лято е също толкова гореща като характер, колкото слънцето. Обидите ли го, Ракът трудно ще прости. Макар да изглежда, че бързо забравя, той дълго пази спомена за обидата в душата си и при първа възможност натяква. Девизът на Рака е „Аз чувствам“. И той наистина чувства – обидата, несправедливата дума, чувства се застрашен от болести, от края на света, от крадци, от извънземни… Ракът винаги вижда света в черни краски, като заплаха, като несигурност, а чашата – наполовина празна. Нуждае се силно от близките си и е зависим от тях, за да прогонват черните му мисли и да му дават опора и сигурност. Спокойната атмосфера вкъщи, любяща половинка и сигурност е всичко, от което се нуждае Ракът, за да се превърне в грижовен и лоялен завинаги.

В любовта Ракът търси човека, който ще превърне страха му в сила, зимата – в лято, а черните мисли – в цветна дъга; единствения и неповторимия.

Здраве и хранене

Ракът страда от психосоматични проблеми и често счита, че е болен от нещо неизлечимо. Важно е да наблегне на укрепване на психиката и след това да се погрижи за тялото, като най-уязвими са жлъчката, гърдите и черният дроб. Менюто на тази зодия с дати на раждане юни и юли може да изобилства от морски дарове, краставици, марули, диня.

Подходящи професии

Рак обича морето, както и да се грижи за другите. Професии в хуманитарната сфера, както и свързани с морето, са идеални за него.

Звезден съвет – Погледнете живота от хубавата му страна и забравете за тревогите.

Зодия Лъв

Зодия Лъв: дати на раждане – 23 юли – 22 август

Планета – Слънце

Съзвездие – Лъв

Елемент – Огън

Аромат – невен

Щастие и късмет носят – оранжев и жълт цвят, 19, камък оникс

Предимства – състрадателни, лоялни, отличаващи се с вярност и грижа за другите, милостиви, горди и независими

Недостатъци – с висока самооценка, егоцентрични, горделиви

Девиз – „Аз заповядвам“

Властен, величествен, царствен, с висока самооценка, Лъвът – зодия с дати на раждане през горещото лято, е толкова парещ и ярък колкото слънцето. Той лесно става център на всяко събитие, като впечатлява околните с артистичните си заложби и царствената си осанка. Лъвът привлича погледите с усета си за мода, самочувствието си, увереността в силите си, умението да ръководи, да наставлява. Че как иначе, нали е цар и пръв в джунглата на живота? Самороден талант с нестихващо въображение, свеж и нестандартен поглед над нещата и с артистични заложби, Лъвът прави всяко нещо, с което се заеме, много по-ярко, по-различно, вдъхва му нов живот и нов поглед, дори да е стара същността му.

С авторитета, който излъчва, със своя оптимизъм, сила и власт, Лъвът достига с лекота поставените цели и е роден за лидер. В кариерата подходящи за него за лидерските позиции, а в личния живот – тези на глава на семейството.

Прекалената горделивост е най-голямата спънка по пътя на Лъва, негова грешка и пречка в много моменти. Лъвът е едновременно и горд, което е повод за уважение, и горделив, което е слабост.

В личните си отношения представителите на зодията с дати на раждане между 23 юли и 2 август държат на честността, прямотата, свободата и независимостта си. Не търпят ограничения и да бъдат командвани.

Здраве и хранене

Лъвът трябва да се пази от силни емоции, които рушат физическото му здраве. Като представител на лятна зодия с дати на раждане през юли и август, той се радва на добро общо здравословно състояние и устойчивост на вирусни и бактериални патогени. Уязвим е само гръбначният стълб.

Подходящи професии

Лидер, водач и артистичен, Лъвът е идеален за мениджърски позиции и работа в сферата на модата и театъра.

Звезден съвет – Поне за миг не се изживявайте като цар. Оставете се да бъдете воден.

Зодия Дева

Зодия Дева: дати на раждане – 23 август – 22 септември

Планета – Меркурий

Съзвездие – Дева

Елемент – Земя

Аромат – канела

Щастие и късмет носят – сивият цвят, сапфирът и числото 7

Предимства – непорочни, представителни, скромни, практични, елегантни

Недостатъци – с нездраво любопитство, критични, тревожни, алчни

Девиз – „Аз анализирам“

Девизът на представителите на зодия Дева с дати на раждане в късното лято е в идеална хармония с характера им. Те наистина умеят да анализират – думи, дела, жестове, събития и откриват причини и връзки там, където никой друг не ги вижда. Аналитичният им ум, съчетан с практичност, прави Девите родени да дърпат конците зад кулисите, оставайки в сянка. Девата е отличен манипулатор с нездраво любопитство, който може да измъкне всичките ви тайни и да ги използва за постигане на целите си и за задоволяване на своята алчност. Бъдете внимателни с Деви, които не познавате добре, за да не станете техни жертви.

Тихи и непорочни по принцип, Девите са стихия, която, веднъж избухнала, може да унищожи всичко по пътя си и да покаже скритите си страсти. Представителите на тази зодия са често неспокойни и тревожни, повод за притесненията им може да стане всичко, а това влияе негативно на трезвото им мислене, преценка и на здравето им.

В кариерата и на работното място се раздават без остатък и са отдадени на каузата и задълженията си. Готови са да се борят за целите си и да търсят решение до постигането им.

В личните си отношения и любовта рядко дават публичен израз на чувствата си и държат на преданост, доверие и лоялност.

Здраве и хранене

Нервната и храносмилателната система са най-чувствителни при представителите на зодия Дева. Макар за тази зодия датите на раждане да са през топлите месеци и да предполагат добра имунна система, Девите не се радват на устойчиво здраве и имунитет, но обикновено не боледуват и от тежки животозастрашаващи заболявания.

Подходящи професии

Девите намират своето поприще и призвание в сферата на медицината, математиката, банковото дело, застрахователните услуги. Девите са известни и като зодията, даваща на света най-много учени.

Звезден съвет – Не бъдете критични.

Везни

Зодия Везни: дати на раждане – 23 септември – 23 октомври

Планета – Венера

Съзвездие – Везни

Елемент – Въздух

Аромат – роза

Щастие и късмет носят – коралът, кафявият цвят и числото 3

Предимства – спокойни, уравновесени, изискани, справедливи, приятелски настроени, хармонични

Недостатъци – лекомислени, несериозни, предпазливи, нарцистични

Девиз – „Аз уравновесявам“

Девизът на представителите на зодия Везни е красноречив – те са балансьорът, фигурата, която не допуска конфликт и със своята уравновесеност и справедливост съумяват да бъдат посредник между конфликтни страни. Везните не обичат конфликта и се стремят да го избегнат на всяка цена. Характерът им е лек, разбират се лесно с всички и съумяват да градят мостове между хората. Макар да са зодия с дати на раждане в дъждовната есен, Везни са усмихнати, слънчеви и жизнерадостни личности в пълен противовес на сивите месеци, през които са рождените им дни.

Представителите на зодия Везни са очарователни, харизматични, лесно съумяват да привлекат хората, да ги владеят и спечелят сърцата и умовете им. С чувство за такт и великодушие, те са душата на всяка компания, приятни събеседници и верни приятели. Съумяват да разгадаят и предусетят безпроблемно настроенията, чувствата и мислите на околните и да използват тази своя възможност за установяване на равновесие и баланс между различни страни в спор.

В интимните отношения и любовта са също така галантни, изискани и държат на хармонията. Обичат да бъдат ухажвани, държат на добрия тон и безпроблемните отношения без драми и игрички.

Здраве и хранене 

Слабо място на зодия Везни са бъбреците и кожата. Важно е да внимават с консумацията на захарни и тестени изделия и да предпочитат плодове, мед и ядки, когато им се хапва нещо хрупкаво или сладко.

Подходящи професии

Способностите и вроденият им талант да помиряват хората и да разрешават споровете ги правят ценни юристи и способни адвокати. Дипломацията и политиката също са подходящи за тях.

Звезден съвет – Не позволявайте на чуждите конфликти да оцветяват дните ви в черни краски.

Зодия Скорпион 

Зодия Скорпион: дати на раждане – 24 октомври – 22 ноември

Планета – Плутон, Марс

Съзвездие – Скорпион

Елемент – Вода

Аромат – орхидея, ванилия

Щастие и късмет носят – черният и червеният цвят, числото 4, ясписът

Предимства – магнетични, сексапилни, омайващи, отдадени, непреклонни, свободолюбиви, със силно развита интуиция

Недостатъци – ревниви, отмъстителни, разрушителни, властни, нетолерантни, потайни

Девиз – „Аз желая“

Страстен, опасен, отмъстителен, Скорпионът е стихия, която може да те унищожи или да ти подари цялата любов на земята – зависи как си постелиш. Скорпионът никога не прощава обида и винаги търси път към целта си. Той е независим, свободолюбив, не може да бъде вкаран в рамки, правила, да властват над него или да му налагат начин на мислене. Изключително силно развитата интуиция на Скорпиона, която прилича на гадателство, му помага да прецени чудесно дори непознати хора, спасява го от редица беди, сочи му правилния път и му помага да постигне целите си. А те са многобройни. Скорпионът желае. Това е неговият девиз. Той невинаги знае какво точно иска, иска много или променя желанията си по-бързо от посоката на вятъра като в мразовит зимен ден, в който представителите на зодия Скорпион имат своите дати на раждане. И макар да не е винаги сигурен в желанията си, Скорпионът винаги иска. И иска по много. Трудно ще устоите на чара му, ще разгадаете душата му и ще разберете делата му, но ще останете завинаги пленени от Скорпиона, жаден за още от всичко това, което не сте разгадали, но ви е приковало завинаги.

Скорпионът държи на лоялността. Нелоялните нямат място в живота му, те не могат да бъдат приятели на Скорпиона. Верен и честен приятел, готов на всичко за другите, Скорпионът не прощава предателството, лъжата и лицемерието.

Смели, решителни, безкомпромисни, неуморни, Скорпионите винаги постигат целите си, колкото и дълъг и труден да е пътят. Те се грижат за по-слабите и нуждаещите се, минавайки през силните на деня, които ги обезличават и тормозят. Защитници на правдата и закрилници на приятелите си, Скорпионите често са борци за права и отмъщават със сила, която разрушава.

Скорпионът не се притеснява да нарече истините с техните имена, да каже на всекиму в лицето какво мисли. Той не плете интриги, не говори зад гърба, не си губи времето с детски игри. Стреля право в целта, колкото и да не е приятно на другите.

В любовта и личния живот е ревнив, тайнствен, страстен, привличащ като с магнит противоположния пол. Изисква пълно отдаване, честност и вярност от половинката.

Здраве и хранене

Уязвими при Скорпиона са ставите и костите. Артритът е често срещан при хората от зодията с дати на раждане през зимата. Скорпионите следва да пазят и храносмилателната система, кожата и психиката си, тъй като са склонни да се притесняват излишно, а стресът им влияе отрицателно. По отношение на храненето се препоръчва прием на храни, богати на витамини и протеини.

Подходящи професии

За надарените с почти пророчески способности Скорпиони работа в сферата на разузнаването, полицията, окултните науки е изключително подходяща. Те винаги предусещат нередностите, лъжата и истината и това е прекрасна основа за тези професии. От Скорпионите стават чудесни детективи, които предусещат събитията и истините само с един поглед, преди да са направили проучването си.

Звезден съвет – Слушайте винаги вътрешния си глас и интуицията си. Те не са ви лъгали никога.

Зодия Стрелец

Зодия Стрелец: дати на раждане – 23 ноември – 21 декември

Планета – Юпитер

Съзвездие – Стрелец

Елемент – Огън

Аромат – лавандула

Щастие и късмет носят – син цвят, числото 6, аметист

Предимства – щедри, усмихнати, позитивно настроени, безгрижни, оптимисти, проницателни, смели

Недостатъци – несръчни, непохватни, небрежни

Девиз – „Аз разбирам“

Мечтатели, приключенци, позитивно настроени и безгрижни оптимисти, Стрелците са толкова чисти и непосредствени, че печелят симпатии, без да се стараят, постигат целите си лесно и безгрижно. Родените под знака на зодия Стрелец с дати на раждане през мразовитата зима всъщност са в пълен противовес със сезона – цветни, шарени, усмихнати, топли личности, които разпръскват настроение и чар.

Стрелците винаги имат смели цели и мечти, които надхвърлят очакваните. Тяхната проницателност им помага да успяват, без да полагат много усилия, което е ценно за тях, тъй като по природа са небрежни и непохватни. Улучват десетката, без дори да се целят, стараят и правят всичко почти на шега. Късметът следва стъпките им, а успехът е тяхна пътеводна звезда.

В личния живот и любовта Стрелците не са особено проницателни и са склонни да повтарят грешките си многократно, без да си извлекат поука. Това прави любовния им живот по-труден, а връзките с приятели далеч невинаги най-подходящите. Стрелците лесно преодоляват любовните разочарования и съумяват да продължат напред.

Здраве и хранене

Стрелците са с уязвимо здраве, което може би се дължи на датите на раждане през зимата. Слабите места на представителите на тази зодия са горните и долните дихателни пътища, кръвоносните съдове, ставите и костите. Препоръчва се увеличена консумация на зърнени храни и кълнове, зеленчуци и плодове като моркови, кайсии, смокини, кестени.

Подходящи професии

Стрелците обичат да помагат и поучават хората, да работят с тях и за тях, което ги прави подходящи за професии като учител, преподавател, рекламен агент. Жаждата им за приключение прави професията на екскурзовода също подходяща за тях. Любовта към животните може да ги насочи и към ветеринарната медицина.

Звезден съвет – Не хабете стрелите си за цели, които не си заслужават.

Козирог

Зодия Козирог: дати на раждане – 22 декември – 19 януари

Планета – Сатурн

Съзвездие – Козирог

Елемент – Земя

Аромат – горски цветя

Щастие и късмет носят – зеленият и кафявият цвят, рубинът и числото 4

Предимства – лоялни, търпеливи, интелигентни, практични, хора, на които може да се разчита

Недостатъци – подозрителни, инати, мнителни, несклонни на компромис, лишени от гъвкавост, студени

Девиз – „Аз мога“

Хората от зодия Козирог с дати на раждане през мразовитата зима са студени и лишени от енергия също като сезона, през който са се появили на белия свят. Мнителни, подозрителни, считащи, че всяко нещо има своята скрита причина и не заслужава доверие, те трудно се доверяват на хората, срещат затруднение и при изграждане и поддържане на лични и служебни взаимоотношения. Когато изградят обаче взаимоотношения с някого, те са опора за него, личност, на която може да се разчита благодарение на пословичната им лоялност и отдаденост.

Девизът на зодия Козирог казва всичко. Той може. Може да бъде лоялен, да постига целите си, да предусеща гнилите отношения, да избягва конфликти, да бъде практичен. Интелигентни и мъдри, Козирозите са обаятелни личности, когато не проявяват ината си и не се поддават на меланхолията – чест спътник в живота им.

Здраве и хранене

Като зодия, чиито дати на раждане са през мразовитата зима, Козирозите имат проблем с обмяната на веществата, страдат от заболявания на дихателната и храносмилателната система, депресия и меланхолия. Важно е да се пазят от студа и влагата и да прекарват повече време на слънце, което да събуди енергията, усмивката и сетивата им. Препоръчва се консумация на целина, цвекло, тиква, касис, мед, кълнове, кестени, шипки и бъз.

Подходящи професии 

Козирозите са подходящи за ръководни кадри, политици, мениджъри благодарение на своята природна интелигентност и такт. Подходящи професии могат да открият и в сферата на счетоводството и строителството.

Звезден съвет – Усмихнете се! Светът е цветен.

Водолей

Зодия Водолей: дати на раждане –20 януари – 18 февруари

Планета – Уран

Съзвездие – Водолей

Елемент – Въздух

Щастие и късмет носят – светлосин цвят, аквамарин, числото 22

Предимства – мъдри, толерантни, независими, свободолюбиви, човечни, идеалисти

Недостатъци – несдържани, маниакални, хаотични, разсеяни

Девиз – „Аз знам“

Водолеите са свободолюбиви и фини натури, които не обичат да ангажират другите с проблемите, целите и мечтите си. Предпочитат самотата пред шумната компания и избират да се справят сами в бурите на живота си. С това дават вид на егоисти и саможиви, което тотално не съвпада с истинската им природа. Мъдростта, идеализмът и човечността им не им позволява да натоварват другите с тревогите си, а предпочитат да разрешат проблемите си, разчитайки само на себе си. Когато обаче друг се нуждае от грижите им, Водолеят винаги е там. Хуманист, надарен с широк мироглед и топло сърце, той е тотално различен от сезона, в който зодията има своите дати на раждане – зимните месеци.

В личния живот и любовта Водолеят също избягва оковите на брака и трудно съумява да се съобразява с ограниченията, поставяни пред него. Най-ценното за Водолей е свободата му. За нея той е готов да се откаже от много други неща или да живее сам. Привлечени са от хора със стил, различен и оригинален начин на мислене, за които пошлостта и подлостта също са табу. Водолеите лесно се сприятеляват, общуват свободно и спокойно с хора от всички възрасти, с разнообразни интереси и възможности, но никога не разчитат на друг освен на себе си.

Здраве и хранене

Водолей се нуждае от повече движение, сън и от природата, за да възстанови силите си и да намери своя вътрешен баланс. Често представителите на тази зодия се доверяват на алтернативната медицина. Предразположени са към анемия, цистит, проблеми, свързани с кръвообращението. Препоръчва се увеличаване на консумацията на храни, богати на магнезий, както и добавяне към менюто на нетрадиционни ястия като тези, съдържащи лен и глухарче. 

Подходящи професии

Водолей се справя чудесно с техниката. Професии като електротехник, фотограф, изобретател, компютърен специалист са идеални за него.

Звезден съвет – Оставете другите веднъж да помогнат и на вас. 

Риби

Зодия Риби: дати на раждане – 19 февруари – 20 март

Планета – Нептун

Съзвездие – Риби

Елемент – Вода

Аромат – кафе

Щастие и късмет носят – белият цвят, аметистът, числото 11

Предимства – емоционални, състрадателни, съпричастни, романтични, интуитивни

Недостатъци – мълчаливи, изолирани, меланхолични, избухливи, мнителни, стеснителни

Девиз – „Аз вярвам“

Като последен зодиакален знак, зодия с дати на раждане на прага на пролетта, Риби притежават по мъничко от всяка от предходните зодии. Това ги прави хамелеони, които може да се разкрият пред вас и като човеколюбци, и като агресори, и като хора с добри сърца, и като избухливи и мнителни. Във всяка ситуация Риби са различни, но винаги романтични и леко изолирани. Мълчанието е техният запазен знак.

Независими и с ярка индивидуалност, Рибите трудно слушат другите и рядко следват наставления или команди. Душата на компанията са сред приятели и срамежливи, мълчаливи и потиснати в непозната среда. Мразят промените в живота си и предпочитат старото, добре познатото, отъпканите пътища и приятелите от детството си. Промените ги правят тревожни, а опитът на околните да наложат себе си – агресивни и избухливи.

В любовта трудно срещат подходящия партньор – единствен и допълващ ги, но намерят ли го, лесно се приспособяват към него и се отдават на връзката си.

Здраве и хранене

Рибите са уязвими към пристрастяване към алкохол и цигари. Вредните им навици често оказват отрицателно въздействие върху здравето им. Предразположени са към меланхолия, затлъстяване, психози, нервни и кожни заболявания. Препоръчва се консумация на нетрадиционни продукти като мак и водорасли, както и на чайове и храни, богати на йод.

Подходящи професии

Рибите се справят успешно в морските професии – там плуват в свои води. Моряци, рибари и всичко, свързано с корабоплаването, е повече от подходящо за тях. Рибите са и отлични музиканти, фармацевти и медици, търговци на алкохол, сервитьори и бармани.

Звезден съвет – Отдайте се на нови преживявания, не плувайте само в свои води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com