Обвиненият в злоупотреби кмет на Шабла: Невинен съм!

8739
Обвиненият в злоупотреби кмет на Шабла: Невинен съм!
Снимка: община Шабла

„Не мога да се чувствам виновен, че съм спестил няколко милиона лева данъци на жителите на община Шабла. Не мога да се чувствам виновен и за това, че съм дал шанс на този проект да бъде реализиран“.

Това заяви кметът на Шабла Мариян Жечев след съдебното заседание срещу него. По думите му в спортния комплекс, заради който е изправен пред съда, вече са проведени два лекоатлетически турнира с национално значение. „На стадиона това лято проведе контролна среща „Динамо“ – Москва, защото по това време нямаше друг терен в морските общини, който да отговаря на изискванията на отбор от такъв ранг“, каза още Жечев.

Той твърди, че експертизата, на която се позовава прокуратурата, не кореспондира с реалността. Още в началото на документа кметът открил фактическа грешка за 120 000 лв.

Кметът на Шабла отива на съд заради престъпление със средства от ЕС

Дело срещу кмета на Шабла Мариян Жечев е насрочено за 6 декември в Добричкия окръжен съд по обвинителен акт на Окръжна прокуратура за п...

Обвинението срещу Жечев е за неправомерно усвоени европейски средства по проект за реконструкция на стадиона в Шабла. Според прокуратурата на 13 ноември 2015 г. той е представил неверни данни за изпълнението на проекта пред Регионална разплащателна агенция на ДФ „Земеделие“ във Варна с цел да получи 525 488,25 лв. без ДДС. Парите са от фондове на Европейския съюз. Обвинението твърди също, че месец по-късно са получени 267 836,64 лв. от заявените средства. Жечев е извършил деянието в качеството си на кмет по договор за проект „Развитие на спорта в Община Шабла, реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла“, сключен с Министерство на земеделието и храните по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони.

Неверните данни се съдържали в заявката за окончателно плащане и в приложени към нея документи за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия етап на проекта. Според прокуратурата част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени и завършени към датата на изготвяне на документите.

Общо 40 са свидетелите по делото. Взе се решение да бъдат разпитани 1/3 от тях. За 17 януари е насрочено следващото заседание на съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

В Добрич работят за надграждане на зоопарка (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com