В Албена ще се проведе първият по рода си дрон фест

461
В Албена ще се проведе първият по рода си дрон фест

Първият по рода си в България дрон фест ще се проведе през този празничен уикенд - на 7 и 8 май, във ваканционно селище Албена, което е домакин и съорганизатор на форума.

Едни от най-добрите професионалисти и най-запалени ентусиасти в България ще обменят опит и техники на заснемане в дните на фестивала. Организаторите на събитието са предвидили две беседи на теми „Техническа грамотност и стандартни и нестандартни похвати за заснемане“ и „Дрон и виртуална реалност“, които биха били интересни дори на незапознати, но здравословно любопитни зрители, пише Topnovini.bg.

И през двата фестивални дни организаторите са подготвили много игри с дронове със състезателен елемент и са дали обещание за много забавление за участниците, награди за състезателите и рядко срещана възможност за зрителите да опитат напълно безплатно удоволствието от полет с дрон. Игрите и полетите за зрители ще се проведат на 7 май, събота, от 14 часа и на 8 май, неделя, от 10 часа, на плаж Ганвие, при подходящи метеорологични условия.

Дрон, който винаги се измъква (ВИДЕО)

Учените от Станфордския университет (САЩ) са разработили система за безпилотни летателни апарати, която им помага да се предпазват от д...

Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео на комплекс Албена. Най-добрият филм ще бъде отличен на церемонията по награждаване в неделя от 16 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда, осигурена от Албена.

Може би най-амбициозната част от фестивала е желанието на организаторите да заснемат от високо образуван и изписан от хора надпис “Албена”. Ако имате желание да вземете участие в инициативата, бъдете на плаж Ганвие на 8 май, неделя, точно в 15 часа и се включете в първия по рода си Дрон фест.

Дроновете са дистанционно управляеми безпилотни самолети, но не са играчки за пораснали – те не просто разкриват нов поглед към света, но са и оборудвани с камери с високо качество и позволяват както на професионалисти, така и на любители, да увековечат красотата от неподозирани досега ъгли на заснемане. Аерофотографията бързо набира популярност и в България, а българските аерофотографи бързо трупат ветовно признание.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com