В Добрич ще глобят за изхвърлен през прозореца боклук

7587
В Добрич ще глобят за изхвърлен през прозореца боклук
Снимка: БГНЕС

Граждани, които изхвърлят хранителни продукти и всякакви отпадъци през прозорци, балкони, както и от покривите на жилищни сгради, ще бъдат глобявани с 30 до 50 лева. Това предвижда новата общинска наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците, която Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание на 24 юни.

Гражданите ще бъдат санкциониране с до 50 лева и за изхвърляне на пепел, сгурия и горящи отпадъци в съдовете за битов боклук. Ще бъдат наказвани с 5 до 15 лева и хората, които вадят отпадъци от кофите за боклук, според новата наредба.

Добрич кани британски специалисти за строителството на най-големия у нас скейтпарк

Община град Добрич кани специалисти от Великобритания за строителството на най-големия в страната скейтпарк. Това съобщи зам.-кметът &b...

Най-голямо е финансовото наказание - от 1500 до 5000 лева, за търговци, които разкомплектоват излезли от употреба моторни превозни средства на площадки за временно съхраняване и добиват части и компоненти от тях. Висока е санкцията - до 2500 лева, и за използване при снегопочистване на неекологосъобразни смеси, които не отговарят на изискванията на закона и са без сертификат за качество и безопасност.

Общината ще търси отговорност и от граждани, ако трупат обработен с препарати и смеси сняг върху тротоарите особено в близост до стволовете на дървета.

При повторно нарушение всички глоби и имуществени санкции са в двоен размер.

Новата наредба урежда и събирането на негодни за употреба  батерии, акумулатори, автомобилни гуми, отработени моторни масла и други.

Започна ремонтът на улиците в Добрич

Започнало е изкърпването на дупки по пътното платно в Добрич. Това съобщи арх. Пламен Ганчев, зам.-кмет „Устройство на територият...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com