В Добрич ще има топъл обяд всеки работен ден от 10.30 до 13.30 ч. за определени целеви групи

2218
В Добрич ще има топъл обяд всеки работен ден от 10.30 до 13.30 ч. за определени целеви групи
Снимка: бгнес

Община град Добрич започва предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проекта „Грижа за по-добър живот” договор BG05FMOP001-3.002-0172-C01 “ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд -2016-2019” BG05FMOP001-3.002. Услугата се предоставя всеки работен ден от 10.30 до 13.30 часа от днес. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се раздава в определените за целта пунктове: разливна към Клуб на пенсионера, който се намира на ул. „Отец Паисий” №82 и Храм „Света Троица”. Всеки одобрен потребител може да се информира за съответния пункт, в който е разпределен от списъците изнесени пред офиса на проекта Корпус 3 (бивш партиен дом), етаж 11 и на сайта на община град Добрич.

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки работен ден в периода на реализиране на дейностите по проекта.

7 плажни зони на територията на Добричко и Варненско са без нужната техническа инфраструктура

7 плажни зони на територията на областите Добрич и Варна са без нужната техническа инфраструктура за отвеждане и пречистване на отпадъч...

Договорът по проект „Грижа за по-добър живот” BG05FMOP001-3.002-0172-C01 и Допълнителното споразумение към него е подписан между Община град Добрич и Агенция за социално подпомагане.

Допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храни, с оглед задоволяване на основно материално лишение са целите на проекта. Той включва и изпълнение на дейности, предвидени в допълнение към разпределението на храна и/или на основно материално подпомагане с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по устойчив начин, изразяващи се в индивидуално/групово консултиране, подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи/.

Проектът е на стойност 130 510,60 лв. за срок от 17 месеца в рамките на 356 работни дни и ще подпомогне 110 представители на целевите групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com