В Каварна отчетоха увеличение на събираемостта на турстическия данък

1248
В Каварна отчетоха увеличение на събираемостта на турстическия данък

Увеличена събираемостта на туристическия данък с 50%, изпълнението на местните данъци е в размер на 1 711 602 лв., а на неданъчните приходи – 3 360 674 лв. Увеличени са и приходите от продажба на стоки и услуги – размерът е 100 000 лв. Това каза кметът на община Каварна Нина Ставрева на сесията на Общинския съвет, на която бе разгледан и единодушно приет „Годишен отчет на кмета за изпълнение на програмата за управление на Каварна за 2016г.

На събитието присъстваше и водачът на листата на "БСП за България" в 8-и МИР Добрич Красимир Янков

Общини в Добруджа отменят Богоявленския ритуал заради тежката обстановка

Заради тежките метеорологични условия в морските градове Балчик, Каварна и Шабла отмениха Богоявленския ритуал с хвърляне на кръста в м...

"Преди една година, в началото на мандат 2015-2019, гражданите на Община Каварна ми гласуваха доверие. През този период заедно с моя екип работихме упорито, последователно и безкомпромисно, за да отстояваме позицията: „В полза на обществото“. Реализирахме открито управление и отношение към хората. През изминалия период положихме основите на един коректен и отворен към гражданите модел на управление“, каза Нина Ставрева.

В този контекст Янев заяви: “Конкретните, последователни, систематични действия и инициативи, предприети от местната изпълнителна власт, отговарят на заявените намерения и приоритети от Нина Ставрева. Постигнати са административно обслужване на гражданите на високо ниво и са развити дейностите от компетентност на местната власт. Промяната в Каварна, с избирането на Нина Ставрева от БСП за кмет, е за по-добро управление. Вярвам, че предстои промяна и в управлението на България“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com