1223-ма пенсионери все още са със сметки в групата КТБ

20702
1223-ма пенсионери все още са със сметки в групата КТБ
Снимка: БГНЕС

Към момента 1223-ма пенсионери, които имат сметки за получаване на пенсии в "Корпоративна търговска банка" (КТБ) и „Креди Агрикол“, не са подали заявление за смяна на платеца на пенсиите. Това заяви в ефира на БНР председателят на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков.

Предстои изплащането на пенсиите за август. Това, което правим и което е последващо действие от всички, които сме предприели досега, специално адресирано към хората, които все още не са променили сметката си и желаят да направят това, за да имат по-бърз достъп до парите си, е, че е създадена организация в териториалните ни поделения – заявленията, които бъдат подадени до края на работния ден на 4-ти август, да бъдат приети, обработени и съответно удовлетворени и пенсиите да бъдат изплатени по новите платци, обяви Петков.

Рязък ръст на новите пенсионери у нас

С 41% се е увеличил броят на възрастните хора, които са излезли в пенсия след достигане на необходимата възраст и стаж. Така броят им...

Там, където има възможност за лична комуникация с лицата, ще бъде потърсена.

Националният осигурителен институт (НОИ) е създал организация за удължаване на приема и обработване на постъпили заявления от пенсионери, желаещи да сменят досега обслужващата ги КТБ и "Креди Агрикол България" с друг платец, съобщиха от института.

При подаване на заявления за смяна на платеца до края на работния ден на 4 август 2014 г., пенсиите на лицата ще се изплащат чрез новия заявен платец още от месец август.

За промяна на банкова сметка лицата подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от документ на банката с номера на новата банкова сметка на титуляра.

НОИ: Действахме адекватно по повод пенсиите в КТБ

След като тази сутрин омбудсманът Константин Пенчев обвини Националния осигурителен институт в безхаберие и бездействие по повод пенсии...

Лицата, които искат да получават пенсията си чрез пощенска станция, следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

 

 

 

Омбудсманът: Не може чиновниците да мързелуват, докато парите на хората са в КТБ

Шест хиляди души получават през Корпоративна търговска банка своите пенсии. Политиката на НОИ в случая е много интересна – на инт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика