77% от клиентите на софийската "Топлофикация" са без неплатени сметки

3673
77% от клиентите на софийската "Топлофикация" са без неплатени сметки
Снимка: Thinkstock

77,43 % от клиентите на „Топлофикация София” нямат нито една неплатена сметка за топлинна енергия към 15 януари 2016г. Общо 92,61% са лоялните клиенти на компанията, които нямат просрочени задължения или имат няколко неплатени сметки в рамките на нормативните разпоредби. В сравнение с предходния отоплителен сезон техният брой се е увеличил със 7,6%. Това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София” ЕАД.

От днес декемврийските сметки за парно и топла вода са на разположение на столичани на Интернет страницата на дружеството – www.toplo.bg и в касите на „Топлофикация София”. Според данните на Изчислителния център на компанията средномесечната температура през декември 2015 година е била +2,1 градуса, а общото потребление на топлоенергия от битовите клиенти е 408 390 МВтч.

Сливен не остава без парно до 7 януари*

Възобновено е нормалното топлоподаване в Сливен, съобщиха пред Actualno.com от "Топлофикация-Сливен" ЕАД. Градът няма да остане без па...

Сметките на клиентите са изготвени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяването на базата на реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в окончателната изравнителна сметка за периода 1.05.2014-30.04.2015 г. В резултат на прилагането на новия метод на изчисление се избягват пиковите сметки през зимните месеци декември, януари и февруари. Клиентите могат да се ориентират в месечната си сметка като използват схемата от /Принцип на определяне на месечната сметка според Наредбата за топлоснабдяването, приета от Министерството на икономиката и енергетиката и влязла в сила от 1 юни 2014г./ и извършат няколко математически действия. Общото количество енергия за отопление и сградна инсталация, посочено в изравнителната сметка, се разделя на броя на дните с отопление 184 през миналия изравнителен период. Така се получава средното количество топлинна енергия, изразходвано от клиента за 1 ден. За да се получи месечната сметка, то се умножава съответно по броя на дните с отопление за изминалия месец и по действащата към момента цена – 84.96 лв. за МВтч. с включен ДДС.

Сметките за отопление се коригират с коефициент, отразяващ климатичните условия и съответно промяната в характера на потреблението в сградата през съответния месец. Коефициентите са различни за различните сгради и са записани в месечните съобщения на отделен ред.

Напомняме на клиентите, че могат да използват платформата за плащане на сметките онлайн през сайта на «Топлофикация София» – toplo.bg. Така нашите абонати имат възможност чрез въвеждане на абонатния номер по всяко време, от всяка точка, където има интернет връзка да заплатят дължимата сума за парно и топла вода. Системата за директно плащане онлайн е достъпна от началната страница на сайта www.toplo.bg чрез директен бутон и осигурява пълна защита на личните и свързаните с плащането данни на абонатите.

За улеснение на клиентите от 2015г. компанията предлага освен хартиени и електрониа фактури. Вече над 30 000 битови и бизнес абонати са се отказали от хартиените фактури.

Шефът на КЕВР обещава значително по-ниски сметки за парно

Между 20 и 30% по-ниски ще са сметките за парно и топла вода на потребителите през този отоплителен сезон в сравнение с предишния. Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика