Адвокатът на Василев обвини Българската банка за развитие в неспазване на закона

11003
Адвокатът на Василев обвини Българската банка за развитие в неспазване на закона
Снимка: БГНЕС

Фирмите, които се свързват с Делян Пеевски, нямат задължения към КТБ, защото дълговете им са били рефинансирани. Това каза в ефира на "Нова телевизия" Константин Симеонов, адвокат на банкера Цветан Василев. Той даде пример с фирма "Водстрой 98", която, по думите му, е рефинансирала своите задължения през Българската банка за развитие.

Според защитника на Василев това е станало в нарушение на закона, защото компанията към 2013 г. е имала оборот от над 98 млн. лв. Банката от своя страна има задължението да финансира само малки и средни предприятия. По думите на Симеонов с този размер на оборота "Водстрой" не отговаря на определението за МСП.

Адвокатът на Василев: Пеевски може да е пуснал списъците

Възможно е Делян Пеевски да е пуснал списъците с влиятелни лица, които са посещавали кабинета на банкера Цветан Василев в качеството му...

"Списъкът на хората, които са се срещали с Цветан Василев, не е дело нито на банкера, нито на защитника му", повтори още веднъж Константин Симеонов.

По думите му той не съветва банкера да се прибере в България, защото няма гаранции за безопасността му, въпреки че премиерът обеща охрана още от границата. Лично смятам, че в делото с КТБ в България има прекалено много политика, каза той.

През седмицата Симеонов коментира, че е възможно Делян Пеевски да е пуснал списъците с влиятелни лица, които са посещавали кабинета на банкера Цветан Василев в качеството му на шеф на фалиралата КТБ. Той изрази съжаление, че не е имал възможността той самият да пусне в в публичното пространство тези тетрадки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com