Бедните семейства у нас - с 10 000 повече от 2011 г.

6350
Бедните семейства у нас - с 10 000 повече от 2011 г.

С 10 000 са се увеличили само за година бедните семейства у нас, които тази зима няма да могат да си платят отоплението. Не само те, но и още 220 хиляди домакинства ще получат от държавата енергийни помощи.

Парите от първия транш вече са преведени и в понеделник одобрените семейства ще могат да вземат отпуснатите средства, за да погасят сметките си за ток или да си закупят дърва и въглища, съобщи в Пловдив социалният министър Тотю Младенов, предаде Нова телевизия, предаде КРОСС.

България на опашката на бизнескласациите

Публикуваните през последната година индекси показват, че България бележи влошаване на позицията си във всички класации, освен в една, ...

Предвид поскъпването на тока и повишените цени на дървата за отопление, сумата за енергийните помощи ще е с 13,5% повече от миналата година. Или това прави по 328 лева и 60 стотинки за домакинство. Парите се раздават на два транша. Първият вече започна и приключва следващата седмица. Вторият е в началото на следващата година.

„Знаете, тези храни, които се раздават чрез Българския червен кръст, чрез Министерството на земеделието, там в момента съм в преговори с Министерството на земеделието да видим дали не можем да увеличим с около 40-50 хиляди човека контингента на хората, които ще могат да получат тези помощи, за да може още хора да получат тези помощи - ориз, боб, леща", обясни социалният министър Тотю Младенов.

За хранителни продукти ще могат да кандидатстват само тези, на които са отказани енергийни помощи, а доходите им не надвишават 220 лева.

Редактор: Десислава Ушатова

Заплатите ни ще станат европейски след 12 години

Ще трябва да минат още 10-12 години, за да настигнем средната заплата в напредналите европейски страни. Това призна пред Нова телевизи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика