"Биволъ" се подигра на БНБ, Министерския съвет и финансовото министерство

52467
"Биволъ" се подигра на БНБ, Министерския съвет и финансовото министерство
Снимка: БГНЕС

Сайтът за разследваща журналистика „Биволъ” буквално се подигра с БНБ, Министерския съвет и Министерството на финансите. Причината – материал на "Биволъ" относно Първа инвестиционна банка (ПИБ). Припомняме, че наскоро БНБ изрично уточни, че няма данни ПИБ да се източва по подобие на КТБ. А Европейската комисия одобри удължаването на срока за връщане на държавната помощ от около 900 млн. лева за ПИБ.

Според собствениците на "Биволъ" към статията „БНБ отказва да провери: Източва ли се ПИБ?” е бил проявен огромен интерес и е вкаран голям трафик от IP адреси, съответстващи на ползвани от МС, БНБ и финансовото министерство. "Най-активни бяха IP адреси, принадлежащи на Министерски съвет, БНБ, Министерството на финансите и ПИБ, показва анализ на посещенията за 1 и 2 декември. Рекордьор е адрес на Дондуков  1 с над 1000 сесии", твърди "Биволъ" относно трафика.

ЕК даде зелена светлина за по-дълъг срок за връщане на заема от ПИБ

Европейската комисия установи, че ликвидната подкрепа от България за Първа инвестиционна банка (ПИБ) е в съответствие с правилата на ...

Заради големия трафик, сайтът отвори нова страница, която пренасочва "всички посетители, които ползват интернет платен от бюджета на Министерски съвет на Р. България. Нека ни четат, но в извънработно време и да не използват служебните си компютри, за да пречат на нормалните потребители", иронизира "Биволъ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика