Борисов: На някои бензиностанции 40% от горивото е терпентин

11964
Борисов: На някои бензиностанции 40% от горивото е терпентин
Снимка: БГНЕС

Подозренията ни се доказаха. У нас има бензиностанции, на които 40% от горивото е терпентин, да не говорим за наличието на сяра. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът поиска доклад за начина на пломбиране. „Сондите на бензиностанциите така са пломбирани, че те си се вадят и слагат, без изобщо да се нарушава пломбата. Така широко са закопчани, че въобще все едно няма пломба. Затова се отчита в най-големият пик на разход на горива, в падовете, които дават Агенция „Митници”, се оказва, че харчим по-малко гориво”, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

През февруари започват проучвания за нефт и газ в Черно море

През месец февруари започваме проучванията за нефт и газ в шелфа на Черно море. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по врем...

"Разпореждам денонощно да препломбират, в събота всичко да е препломбирано. Там, където докопам, че някой е направил пак такава пломба, ще ви държа лично отговорни в икономиката", посочи Борисов.

Той се обърна към вицепремиера Томислав Дончев КЗК да даде становище има ли картелно споразумение. „Не могат да повярвам, че най-големите вериги и западни включително, всички са на една стотинка – две разлика”, подчерта Борисов. В отговор икономическият вицепремиер Томислав Дончев отговори, че е препоръчал да бъде направен секторен анализ. „Доколкото знам, той вече се прави”, добави той.

„Да го ускорят и да ме запознаят до петък с този секторен анализ. Затова ще си направим и извод как работят”, посочи премиерът.

Какво още каза Борисов по темата и какви данни представи на днешното заседание финансовият министър Владислав Горанов прочетете в Expert.bg.

Борисов: Ще бъдем безкомпромисни по отношение на контрабандата на горива

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до сега са заловени над 100 тона горива без документи. Това заяви мини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика