Чобанов призна, че хора с гарантирани влогове могат да бъдат ужилени с КТБ

39452
Чобанов призна, че хора с гарантирани влогове могат да бъдат ужилени с КТБ
Снимка: БГНЕС

Как се доказва колко пари си имал във влог в КТБевентуално с договор на депозит, с извлечение от банкомат. Би трябвало да има изрядно банково счетоводство, но като знаем колко практики бяха нарушени, то може да има случаи, в които хора да получат по-малко пари, отколкото очакват, коментира бившият финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов.

Чобанов заяви, че по времето на кабинета Орешарски всъщност станала развръзката на КТБ. И добави, че не се чувства виновен за цялото развитие на случая, който се е натрупвал с години.

Бареков призна: Знаех какво е КТБ, изтеглих си парите от там

Ние живеем в един филм, който се повтаря. Това константира лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков. Той нарече ...

По Нова телевизия показаха как италиански гражданин не може да си вземе парите от КТБ. Преди три седмици той е ходил в банката, за да си извади удостоверение заради нова лична карта. Уж всичко било наред, но от вчера, когато е опитал да си вземе парите, се оказало, че няма удостоверение за потвърждение на личните данни съгласно новия документ.

Петър Чобанов коментира, че „Южен поток” е полезен проект, но трябва да бъде изпълнен по европейски правила. Ако не може, точка. Бившият финансов министър припомни, че през ноември 2012 е подписано инвестиционно споразумение –  с 8% фиксирана възвръщаемост от заложеното в проекта. Тези 8% определят размера на транзитните такси. При финансов модел, отговарящ изцяло на Третия либерализационен пакет, то ДКЕВР трябваше да определя транзитните такси. В първите 22 години „Южен поток България” изплаща дълг и бихме печелили 54 млн. лева годишно, изчисли Чобанов, припомняйки думи от вчера (4 декември) на бившия икономически и енергиен министър Васил Щонов.

Не знам кой е собственикът на „Булгартак”, продължи Чобанов. Припомняме, че контролът премина върху „неизвестно физическо лице”. Важното е, че предприятието дава работа на много хора. То имаше намеци и, че „Булгартабак” е на Цветан Василев, добави депутатът от ДПС, визирайки информацията, че то е на Делян Пеевски.

По въпроса с бюджета Чобанов заяви, че сегашният бил допринесъл за икономически ръст. А ние имахме ли пари миналата година, когато трябваше да актуализираме, нападна бившият финансов министър. В бюджета за 2015 година се залага на смъкване на бюджетния дефицит, въпросът е, че е на цена „икономически растеж”, каза Чобанов.

Вложителите на КТБ са изтеглили 1 млрд. и 70 млн. лв. днес

1 милиард и 70 милиона лева са изтеглени днес от вложителите в КТБ. Това съобщи пред bTV финансовият министър Владислав Горанов. По дум...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика