Директорът на ЕСО очаква печалба на предприятието за миналата година

9115
Директорът на ЕСО очаква печалба на предприятието за миналата година
Снимка: БГНЕС

Състоянието на ЕСО е добро. Ще излезем по предварителни данни на печалба за 2014 година. Мога да се похваля и с това, че от страна на ЕСО почти всички аварии са отстранени, независимо от това през какви трудности се натъкнахме. Това заяви пред журналисти в парламента Иван Йотов, изпълнителен директор на Електроенергиен Системен Оператор ЕАД (ЕСО), предаде Агенция "Фокус".

На въпрос за таксата от 1.36 лева, която се събира на мегават за пренос на електроенергия дали ще се увеличи, Йотов обясни, че е доста добре обосновал всички такси, които към момента се плащат на ЕСО. „Смятам, че до известна степен тя ще бъде компенсирана от допълнителните приходи на ЕСО, които са от износ на електроенергия”, уточни той. Йотов подчерта, че въпрос към ДКЕВР е какво да бъде преразпределението на таксите.

VII блок на АЕЦ "Козлодуй" ще зарботи след 2025 г., прогнозира ЕСО

България няма да пуска нови ядрени мощности през следващите 10 години. През този период няма да бъде разширена и ТЕЦ "Марица-изток 2" с...

Изпълнителният директор на ЕСО посочи, че дейността на оператора няма да повлияе при увеличаване цената на електроенергията от 1 юли.

Във връзка с енергийната борса и дали ще бъде стартирана до края на годината, Иван Йотов коментира, че енергийна борса като такава в структурата на ЕСО няма. „Има такова дружество в структурите на БЕХ, който въпрос е към изпълнителния директор на БЕХ”, заяви той и добави, че по негово лично мнение към края на годината трябва да имаме енергийна борса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика