Хлябът ни най-евтин в Европа

7605
Хлябът ни най-евтин в Европа

Хлябът в България е най-евтин от всички 27 държави в ЕС и останалите държави около България, които не са членове на ЕС. Това каза в Пловдив министърът на земеделието Мирослав Найденов. Хлябът ще продължи да бъде най-евтиният, категоричен бе той.

„Ние не можем да избягаме от световната тенденция, виждате, че и цената на пшеницата тръгва надолу, така че няма основание да се повишава хлябът, ако някои от продуктите му се понижават”, поясни той.

Растителните мазнини върху етикета

Поставянето на предупредителен етикет върху опаковките на млечните продукти, в които се съдържат вредни растителни мазнини, иска минист...

На запитване защо тогава хлябът в Пловдив е поскъпнал с 10 стотинки, Мирослав Найденов отговори, че от световните тенденции не можем да избягаме и пазарът ще регулира и това увеличение, защото тенденцията е за понижаване на цената. По думите му, цената на пшеницата в момента не обуславя увеличаване на цената на хляба. Има вариации, но въпреки това хлябът си остава най-евтиния, каза Мирослав Найденов, цитиран от Фокус.

Другото, което обещахме и направихме, е това че вече е в сила наредбата, което регламентира добавката на водното съдържание в пилешкото месо, добави земеделският министър. Масова практика беше да инжектират пилетата с какво ли не.

„Въпреки воплите на някои, които печелеха на гърба на потребителите, тази наредба е в сила”, каза Мирослав Найденов. Той добави, че максималното разрешение е 4,3% и много от производителите недоволстват. Но се надявам, че хората ще адмирират това, заяви той.

С 10% са намалени цените на свинското и на пилешкото месо след като стартирахме държавната помощ за свиневъди и птицевъди, допълни Найденов.

ЕК опроверга Мирослав Найденов за заменките

Слуховете, че Европейската комисия ще вземе решение до края на годината за непозволена държавна помощ по казуса със заменките в Бълга...

„И тези скептици, които предвиждаха едва ли не апокалипсис преди Коледа и увеличени на цените, аз казах и тогава, че цените не само ще се стабилизират, но ще се намалят, защото мерките, които предприемаме, имат ефект", каза Мирослав Найденов. „И ето, с 10% вече са по-ниски цените свинското и на пилешкото месо, след като стартирахме държавната помощ за свиневъди и птицевъди, и след като изплатихме близо 20 милиона пакет на говедовъди овцевъди”, добави той.

"Това го правим, защото крайният проект отива при българските потребители. И сега всички тези скептици, които предвиждаха едва ли не апокалипсис преди Коледа, трябва да излязат и да се извинят, защото цените падат", заяви министърът на земеделието.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов участва във втория национален агросеминар в Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com