Инвестиционно предложение за подобряване на два водоема

2243
Инвестиционно предложение за подобряване на два водоема
Снимка: БГНЕС

"Агро – Георгиеви" ЕООД, ЕИК 204126443, обявява свое ново инвестиционно предложение за подобряване на състоянието на два водоема от типа малки със зависимо водозахранване и отводняване – водоем № 1 с площ от 11,936 дка и № 2 с площ от 8,113 дка, за отглеждане на топловодни видове риби.

Информация за предложението:

1. Водоемите, предмет на инвестиционното намерение, се намират в землището на с. Горна Василица - № 1 разположен върху поземлен имот № 000508 и № 2 разположен върху поземлен имот № 000 509, община Костинец, област София. Водоемите не са в близост и не засягат елементи от Националната екологична мрежа. Не засягат обекти, подлежащи на здравна защита, и територии за опазване на обектите на културното наследство. При реализацията на инвестиционното намерение и рибопроизводствената дейност не се очаква трансгранично въздействие на нова или промяна на съществуваща пътна инфраструктура.

Общата рибопроизводствена площ е 20,049 дка Рибопроизводсдтвото ще се извършва чрез прилагане на ескстензивно, поликултурно посадка на видове риби с различен спектър на хранене, за ефективнво усвояване на естествената хранителна база на водоемите. Капацитета на водоемите, при посочените поликултура и екстензивно отглеждане е от 2,9 - 3,0 тона пазарна риба годишно.

2. Поликултурата включва следните:

- такива, хранещи се с растителни представители на естествената хранителна база на водоемите;

- бял амур Ctenopharyngodon idella, използващ за храна твърда и мека водна растителност, и хибрид F1 между бял толстолоб Hypophthalmichtys molitrix и пъстър Aristichthys nobilis, хранещ се с фито и зоопланктон;

- видове, хранещи се с животински представители на естествената хранителна база – шаран - Cyprinus carpio;

- хищни видове: европейски сом – Silurus glanis и щука Esox Lucius.

Реализацията на инвестиционно намерение (отглеждане на видове риба с различен спектър на хранене) ще повлияе положително върху екологичното състояние на водоемите.

3. До водоемите, предмет на инвестиционното намерение има сравнително добре поддържан полски път и електропровод, което не налага проектиране и изграждане на нови такива. Не се предвиждат изкопни и други работи, които да изискват ползване на взрив.

4. Обхватът на въздействие на обекта на инвестиционното предложение няма връзка с други съществуващи одобрени с устройствен или друг план дейности. Няма необходимост от издаване на съгласувателни разрешителни документи по реда на специален закон.

5. Водоемите, обект на инвестиционното намерение като съществуващи водни тела, не налагат използване на природни ресурси за строителство, при подобряване на състоянието им за извършване на рибопроизводствена дейност. При същата дейност (експлоатацията) на водоемите, необходимите количества вода до експлоатационния им обем ще е от подпочвени води и чрез ползване на съществуващ полски напоителен канал от р. Марица.

6. Дейностите по подобряване на състоянието на водоемите и технологията на рибопроизводство не емитират опасни вещества, с които да е възможен контакт с водата.

7. Реализирането на инвестиционното предложение и производствената дейност не са свързани с отделяне на емисии от вредни вещества във въздуха.

8. Изпълнението на инвестиционното предложение и технологията за екстензивно рибовъдство не генерират отпадъци. Извадените от водоемите клони и дървета, ще се използват за отопление. Контролът върху обрастването с висша водна растителност осъществява включеният във посадката бял амур.

9. Мероприятията за подобряване на условията за отглеждане на риба и екологичното състояние на водоемите не са свързани с ползване на води, които да формират отпадни води от промишлен характер. Необходимите количества питейни води ще се осигуряват от търговската мрежа на гр. Костенец. Водоемите като такива (изградени преди повече от 30 години) са с изпускателно съоръжение (савак) и канал, отвеждащ приливните води в р. Марица.

10. Реализацията на инвестиционното предложение и рибопроизводството във водоемите не са свързани с получаване на опасни химически вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

КРИБ: С промените при рекламата на хазарта ще настъпят трайни неблагоприятни последици

Инфлацията в най-голямата икономика в Европа изненадващо се ускорява

Нов директор на Агенцията по кадастър

Кофас: В България за първи път от години намаляват фалитите

"Булгаргаз" очаква по-ниска цена на газа за май

Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Удар по свободата на медиите: Журналист за ефекта от забраната на реклама на хазарт

Радев се намеси: Вето върху текстове на Закона за инвестициите

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика