Изгодните жилища се изчерпаха

6336
Изгодните жилища се изчерпаха

Изчерпване на добрите имоти в ниския ценови сегмент – до 40 000 евро, отчитат от Кредит Център в анализа си за месец октомври 2012 година.

Според експертите от компанията тези жилища са се „изчерпали” в най-трудните кризисни времена и в момента предлагането е основно на по-големи и по-скъпи апартаменти. Техните купувачи обаче обикновено имат достатъчно спестени пари и по-рядко прибягват до външно финансиране.

Емигранти купуват имоти по морето

Родни емигранти започват да търсят ваканционни имоти по Черноморието. Българите са близо 10% от всички клиенти на пазара, а тенденцият...

Спадът в броя на по-евтините и качествени имоти води много хора до невъзможност да открият желаното от тях жилище с месеци. Това, от своя страна, се отразява на имотния и кредитния пазар в страната, като води до по-малко реални сделки.

Въпреки че цените на имотите се стабилизираха и спадът им тази година е само с няколко процента, високата безработица и замръзналите доходи подтикват хората да са предпазливи и да избягват прекомерна задлъжнялост, коментират от компанията.

Какво е състоянието на ипотечния пазар към края на годината, колко средно тегли българинът от банката за покупка на имот, да очакваме ли нови промоции по ипотечни кредити? Отговорите на тези въпроси в Expert.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com