Консорциум от три банки е готов да даде заем на БЕХ

2679
Консорциум от три банки е готов да даде заем на БЕХ

Комисията, назначена в БЕХ ЕАД за оценка на получените оферти по процедурата за избор на инвестиционен консултант по сделка за отпускане на мостово финансиране и последващо емитиране на облигационна емисия, приключи своята работа на 8 март 2016 г. Общата стойност на предложеното мостово финансиране от всички участници в процедурата покрива търсения от БЕХ ЕАД ресурс до 650 млн. евро.

Съгласно правилата на процедурата обвързващите оферти на участниците са класирани на база предварително определени критерии. Класираният на първо място участник е консорциум между Ваnса IMI S.p.A. - London Branch, Bank of China Limited - Luxembourg Branch и J.P. Morgan Securities, който ще бъде поканен за договаряне на клаузите и сключване на договор.

8 финансови институции са изпратили обвързващи оферти за кредит на БЕХ

"Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) обяви, че 11 кандидати са се явили в рамките на обявената процедура на пряко договаряне за...

Мостовото финансиране е за срок до 12 месеца, без обезпечение, и ще бъде рефинансирано чрез последващо пласиране на облигационна емисия. Средствата от мостовото финансиране ще бъдат използвани за изплащане на натрупаните задължения на Националната електрическа компания към „Ей И Ес ЗС Марица изток 1“ ЕООД и „Контур Глобал Марица изток 3“ АД. Това е условие по принципното споразумение с американските централи, за да се намалят цените по дългосрочните договори за изкупуване на ток и покриване на задълженията на централите към „Мини Марица-изток“ ЕАД.

БЕХ ЕАД запазва правото си да покани за водене на преговори за сключване на договор класирания на второ място консорциум във всеки един момент.

Припомняме, че през февруари от длъжност беше освободен бившият шеф на БЕХ Жаклен Коен. Според слуховете причина за това беше дълго проточилата се процедура по търсене на заем за холдинга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика