Международен Панаир Пловдив отвори врати за АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022

9351
Международен Панаир Пловдив отвори врати за АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022
Снимка: Международен панаир Пловдив

След двегодишна пауза поради епидемиологичната обстановка Международен панаир Пловдив отвори врати за най-голямото събитие в аграрния сектор и хранително-вкусовата индустрия на Балканите.

За официалното откриване на международните изложби АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 в панаирното градче пристигнаха вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-министрите на земеделието Стефан Бурджев, Атанас Добрев и д-р Момчил Неков, председателят на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите Пламен Абровски, дипломати, народни представители, пловдивският кмет Здравко Димитров и кметове на общини от област Пловдив, общински съветници.

"Седмото издание на мегафорума регистрира ръст в изложбените площи и се разпростира на повече от 35 000 кв. метра. За нас е чест да приветстваме над 500 водещи иновативни и динамични компании от 25 държави", каза в словото си на церемонията по откриването доц. д-р Иван Соколов - главен директор на Международен панаир Пловдив. Той подчерта, че мегаизложението тази година е по-силно, по-богато и по-съдържателно. То инкорпорира в обща рамка спецификите на три международни изложби: АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ.

"Съхранявайки традицията, допълваме с последните новости от научната и практическата сфера. Така създаваме заедно обща индустрия, която носи етикета "платформа на синергични ефекти", изтъкна доц. д-р Иван Соколов. Той подчерта, че експозициите на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 отговарят с актуални решения на всички днешни предизвикателства - климатични и екологични въпроси, биопроизводство и здравословно хранене, както и корпоративната социална отговорност на изложителите, които "поставят човека в центъра на бизнес инициативите си".

Главният директор на Международен панаир Пловдив каза, че в общия свят на потребителите и производителите взаимните интереси и ползи намират пресечна точка именно в Международен панаир Пловдив. "130 години Панаирът изпълнява своята мисия да създава по-добри възможности. Стабилност, предвидимост и доверие са ценностите, чрез които изграждаме нови партньорства и развиваме дългосрочни взаимоотношения", заяви доц. д-р Соколов.

Високите стандарти на Международен панаир Пловдив са известни в света и това стана ясно от речта на вицепрезидента Илиана Йотова. "За мен е чест да открия това традиционно събитие в Пловдивския панаир. Организаторите в тежки години на криза след криза запазват не просто традицията на Панаира в Пловдив, но продължават да го развиват", посочи г-жа Йотова и поздрави домакините за куража и професионализма да печелят нови партньори и международен авторитет. "Когато в края на миналата година бях във Франкфурт и разговарях с ръководството на Международния панаир, тяхната реакция беше красноречива: България, Пловдив, панаирът!", сподели вицепрезидентът. Тя изтъкна, че високото представителство на откриването на изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ е гаранция за подкрепа от страна на институциите.

В приветствието си към организатори, изложители и посетители заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев каза, че форумът е изключително полезна традиция за обмяна на опит, идеи и нови визии за развитието на сектора. "Само заедно и в непрестанен диалог можем да постигнем с общи усилия развитието на конкурентоспособно, устойчиво земеделие, което да осигурява продоволствена обезпеченост на българския народ", изтъкна той. По думите му Министерство на земеделието цели да подпомогне дейността на бранша, да е в полза на земеделците и да създава най-добрата среда за тяхното устойчиво развитие. "В тази връзка, Министерство на земеделието защити допълнителен ресурс от 150 млн. лв. в бюджета за 2022 година, като общият бюджет за земеделие възлиза на 450 млн. лв.", съобщи заместник-министърът.

С прерязването на лента домакини и гости обявиха Седмото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и оборудване за открито, след което разгледаха експозициите на АГРА и щандовете на ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика