Министърът на туризма очаква по-добър зимен сезон

1134
Министърът на туризма очаква по-добър зимен сезон
Снимка: Пресцентър на МТ

Очакваме добър зимен сезон, тъй като първоначалните данни, които имаме за записвания са много добри. Това обяви днес министърът на туризма Илин Димитров във Варна, предаде БНР.

ОЩЕ: Годишната инфлация през септември се ускори до 18,7- най-висока от 1998 г.

Той посочи, че записванията за зимния сезон вървят много добре и се надява геополитическата ситуация да няма резки завои.

"Очакванията са дори сегашният зимен сезон да е по-добър от предишния, който е бил рекорден. Донякъде това се дължи на факта, че нашите цени не бяха увеличени толкова, колкото в други държави, посочи министърът. Стана ясно, че имаме ръст на редица пазари, като част от тях са Великобритания и Израел.

Министърът посочи още, че е предложил компенсации на тока и газта, но предстои да стане ясно дали те ще бъдат взети предвид от народните представители, които трябва да гласуват бюджета в Народното събрание.

ОЩЕ: Служебният министър на туризма: Рекламата на България в интернет да е без обществени поръчки

Илин Димитров обърна внимание, че Министерство на туризма разполага с 18 милиона лева за реклама, но занапред са необходими много повече. Той даде пример с Гърция, която има над 250 милиона лева за реклама. 

Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port) в Икономически университет – Варна. Сред официалните гости бяха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, областният управител на Варна Марио Смърков, кметът на Варна Иван Портних, представители на академичната, бизнес и стартъп общност, регионална администрация и европейски екосистеми. Видео обръщение към присъстващите отправи Мария Габриел – европейски комисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Дълбоко технологичен иновационен порт Варна, проект на Икономически университет – Варна и Junior Achievement България, е насочен към създаване и развитие на устойчиви технологични иновации.

В речта си министър Димитров поздрави създателите на инициативата, като им пожела да превърнат Варна в европейски притегателен център за създаване и внедряване на дълбоко технологични иновации, които да спомагат за подобряването на социално-икономическото развитие не само на региона, но и на цяла България. По думите му ползите от подобен проект ще подпомогнат и туризма с развитие на иновации с конкретна практическа реализация, подпомагане на таланти и раждане на устойчиви бизнеси. „В момента сме на кръстопът в коя посока да поемем. COVID кризата и ситуацията в Украйна поставиха много проблеми пред туризма. От нас зависи накъде ще поемем – дали ще търсим помощ и ще очакваме финансиране или ще променяме процесите. В туризма хората обслужват хора и това не бива да бъде променяно, но в сферата на маркетинга, в технологиите за производство на храни и услуги, можем много сериозно да наблегнем на иновациите“, подчерта министър Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика