НАП на лов за нарушения при търговията в столичните паркове

8920
НАП на лов за нарушения при търговията в столичните паркове
Снимка: Деляна Петкова/Actualno.com

Масирани проверки на увеселителни и спортни съоръжения на различни търговски обекти на територията на столичните паркове започна ТД на НАП София. Проверките се осъществяват съвместно с Общинска полиция.

Инспекторите ще спрат на всяко капанче и въртележка в зоните за отдих, където освен за издаването на касови бележки и билети ще се проверява и за спазване на осигурителното законодателство, съобщиха от НАП.

Анализ на риска за укриване на печалби от обектите намиращи се в зоните за отдих, е установил, че средногодишно бюджетът губи 26 334 хил. лева от недеклариране на приходи от продажба на допълнителни услуги и развлечения, които трябва да се отчитат чрез издаване на билет или касов бон. Разглежданият риск се свързва с отрасъла туризъм и голямото многообразие от допълнителни услуги, предлагани в летните и зимните курорти, както и в градските паркове. Освен това, за нарушения в зоните за отдих са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на софийската дирекция на НАП.

През изминалия уикенд под контрола на данъчните от София попаднаха 47 обекта в Борисовата градина, парк Заимов, Южен парк, Западен парк, парк Св. Троица, парк Св. св. Петър и Павел, градинката на Народния театър.

Освен ресторантите, заведенията за бързо хранене, кафенетата и атракционите бяха проверени и търговците, предлагащи стоката си на павилиони, сергии и колички. Не бяха подминати дори продавачите на балони, царевица, пуканки и хот дог.

Борисов иска митниците и НАП да се обединят

Най-вероятно ще предложа обединение на Агенция "Митници" и Националната агенция по приходите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, съобщ...

Още по темата четете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика