Отново ограничаване на ВЕИ мощности в Югоизточна България

5029
Отново ограничаване на ВЕИ мощности в Югоизточна България

ВЕИ централи ще трябва да ограничат производството си на 13 април съгласно разпореждане на Електроенергийния системен оператор, предаде БГНЕС.

В изпълнение на получено оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), EVN България Електроразпределение ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България, с присъединена мощност над 30 kW, да ограничат мощността си с 40% за времето от 11:00 до 17:00 часа в събота.

Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната, съобщиха от EVN.

При установяване на неизпълнение на оперативното разпореждане от даден обект дружеството ще пристъпи към преустановяване на достъпа на този обект до електроразпределителната мрежа за времето на ограничението. От EVN припомнят, че същият принцип вече беше приложен на 6 април, когато отново бе получено оперативно разпореждане от ЕСО. При анализа на производството и товаровите профили на всичките 624 ВЕИ централи по време на ограничението за този ден, за 10 централи бе констатирано неспазване на ограничението, поради което те бяха изключени дистанционно до 17:00 часа на 6 април. Неспазване на разпореждането за ограничение беше констатирано и за 225 централи, които все още не са осигурили система за мониторинг на производството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика