Пак новости при сметките за парно и ток

36218
Пак новости при сметките за парно и ток
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Нова схема за изчисляване на сметките за парно и топла вода. От 1 юни месечните ни фактури за топла вода ще бъдат еднакви, а равни суми за отопление ще плащаме от зимата, информира Нова телевизия.

За топлата вода няма да важи правилото на прогнозния дял, а на прогнозната консумация. Това означава, че за всеки месец ще плащаме 1/12 от това, което сме консумирали последната една година – т.е. важно е потреблението ни през последните 12 месеца.

Георги Марков: Орбан го избраха, защото разби монополите

Преди четири години Виктор Орбан спечели парламентарните избори, побеждавайки социалистите. След като стана премиер, Орбан направи нова...

При парното от зимата нататък ще плащаме на база на дневното ни потребление, отразено в последната изравнителна сметка. Ще плащаме на равни вноски.

„Консумацията в киловатчаса на енергия за отопление се разделя на броя дни за отопление и се получава консумацията за един ден, умножава се броя дни и съответната цена и се получава сметката за този месец”, обясни Боян Паунов от „Топлофикация – София”.

Реално обаче колко сме изхарчили ще стане ясно в края на отоплителния сезон. А с изравнителната сметка ще дойдат и изненадите.

„В края на годината ще бъде преизчислено какво е ползвала сградата, конкретният апартамент и тогава ще се появят разликите за връщане или за получаване”, обясниха от фирма за топлинно счетоводство.

88% от сметките за парно в София са до 150 лв.

Близо 350 000 домакинства в столицата ще получат сметки за парно и топла вода до 150 лв. за месец февруари, сочат данните на Изчислит...

С новите правила съседите сами ще решават колко да е таксата за сградната инсталация. До началото на отоплителния сезон собствениците трябва да изберат една от четирите схеми, които „Топлофикация" им предлага.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика